Vă mai aduceți aminte de Victor Ponta? Băiatul ăla care minte de îngheață apele, care are gură mare și minte mică, tupeu fără măsură, demagogie și poleială cât încape? Ei bine, Ponta e mic copil pe lângă primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Șeful de moment al guvernului poate lua lecții de tupeu, demagogie și manipulare de la politrucul care ocupă azi fotoliul de primar în Baia Mare.

Astăzi, la patru zile de la momentul în care majoritatea zdrobitoare a românilor și în special a tinerilor le-a comunicat prin vot limpede și dur politicienilor că s-a săturat de discursuri găunoase, minciună, corupție, șantaj și hoție, tovarășul primar Cătălin Cherecheș a ținut în centrul orașului un monolog de 45 de minute la care a invitat, ca aplaudaci, o mulțime de funcționari din primărie, consilieri locali, șefi de instituții și un grup de tineri de liceu. Cu o atitudine de un narcisism maladiv, domnul Cherecheș a proiectat în sală vreme de 15 minute câteva sute de fotografii din albumul personal de amintiri edilitare, în 90% dintre imagini regăsindu-se chipul său studiat și prelucrat în Photoshop, în diverse situații legate de activități edilitare, culturale sau sportive.

Ei bine, ce am aflat noi azi de la domnul Cătălin Cherecheș în discursul de după această expoziție foto auto-satisfăcătoare?

1. Evenimentul din data de 6 noiembrie 2014, când un cetățean băimărean a fost bruscat și lovit de echipele firmei de pază Quick Security, NU A EXISTAT și prin urmare primarul nu își amintește de el și nu consideră necesar să își ceară scuze față de acel cetățean și față de opinia publică. Echipa de bodyguarzi Quick Security, o firmă care are afaceri pe picior mare din bani publici cu Primăria Baia Mare, a fost angajată la acel eveniment electoral chiar de primarul Băii Mari, iar cetățeanul Traian Cătună a fost scos din mulțime și lovit fiindcă și-a permis să îl huiduie pe Victor Ponta. Dar domnul primar nu își amintește, deci acest eveniment probabil nu a existat deloc.

2. Întreaga campanie electorală a lui Victor Ponta, coordonată chiar de primarul din Baia Mare, campanie care a vopsit orașul în roșu-ponta împotriva voinței și bunului simț al localnicilor, NU A EXISTAT, este doar rodul imaginației dumneavoastră, cititorii acestui articol. Primarul Băii Mari nu știe să fi existat așa ceva și nu are de ce să își ceară scuze pentru acel lucru care a deranjat vizibil o mare parte a cetățenilor, de vreme ce nu a existat. Spune doar că i s-a părut firesc să fie alături de partenerii lui, iar voi sunteți niște proști dacă vi se pare că a făcut o prostie în care a angrenat și orașul și că a afectat destinul orașului pe termen lung angrenându-se în bătălie de partea pierzătorilor.

3. Campania calomnioasă și mizerabilă derulată prin toate mijloacele de informare locale controlate de primarul din Baia Mare, prin care președintele ales al României a fost jignit, calomniat, acuzat de fapte penale, demonizat și amenințat, NU A EXISTAT. Ni s-a părut. Prin urmare, domnul primar nu găsește de cuviință să o menționeze și să prezinte minimele scuze pe care un om decent și demn le-ar considera utile. Ne spune doar că noul președinte al României nu are un nume românesc și că acesta vorbește limba germană. Dar va vorbi acesta, în germană sau română, cu unul care l-a făcut troacă de porci, măcelar, vânzător de copii și infractor imobiliar și nici măcar nu are decența de a își recunoaște greșeala?

4. Dacă vi s-a părut vreun moment că domnul Cătălin Cherecheș este un politician cu vechime în această breaslă a infractorilor de înalt nivel, că dânsul este în politică de mai bine de 11 ani, adică cel puțin din anul 2003, când era președinte la tineretul PSD, VĂ ÎNȘELAȚI. Am aflat azi de la domnul Cherecheș că duminică românii au declarat falimentul actualei clase politice, au dat o uriașă lecție și un imens avertisment clasei politice și că majoritatea românilor sunt azi împotriva Sistemului Mafiot care guvernează țara de peste 20 de ani. Pentru dânsul nu este asta o problemă, că dânsul nu se consideră parte a acestui sistem în care activează de aproape 12 ani.

5. Domnul primar tocmai și-a dat seama că este șef al administrației locale de mai bine de trei ani, din vara anului 2011. În loc să prezinte UN BILANȚ CU CIFRE ȘI DATE VERIFICATE, din care să reiasă în mod clar care sunt rezultatele muncii sale în beneficiul cetățenilor, dânsul ne-a arătat câteva sute de poze. Așa că, dacă pe voi cititorii vă interesează, dânsului i se par absolut nerelevante cifrele și statisticile legate de: calitatea vieții, nivelul de trai, venitul minim și mediu al cetățenilor din Baia Mare, numărul de locuri de muncă, valoarea totală a investițiilor, numărul și valoarea construcțiilor noi, valoarea datoriilor municipiului, costurile individuale ale achizițiilor realizate în acești trei ani, numărul șomerilor, datele legate de infracționalitate, calitatea învățământului exprimată în număr de copii școlarizați, absolvenți cu Bacalaureat, studenți încadrați în mediul universitar de stat și privat, numărul băimărenilor plecați din țară la muncă în străinătate, numărul asistaților social, cheltuielile cu asistența socială și programele de asistență pentru săraci și minoritatea rromă etc. În țările normale la cap, aceste cifre se raportează anual, fac obiectul unor analize serioase și arată gradul de dezvoltare al unei localități și calitatea vieții cetățenilor acelei comunități. La noi, aceste statistici se exprimă doar cu poze în care zâmbește galeș domnul Cherecheș.

6. O singură greșeală spune domnul Cherecheș că a făcut în acești trei ani și jumătate în administrația locală. NU A TĂIAT RĂUL DE LA RĂDĂCINĂ. Aoleu! Și ați trăit și colaborat cu răul ăsta timp de trei ani, domnule primar? Păi de ce? Păi poate pentru că răul ăsta este doar așa, o sperietoare fictivă, de vreme ce nu sunteți capabil să numiți concret persoanele, instituțiile și responsabilii care au făcut acest rău. Așadar, dacă oamenii răi și pisica 13, ăștia care ziceți că sunt în instituțiile pe care le conduceți și v-au împiedicat să vă faceți treaba mai bine, nu au un nume, o identitate pe care să fiți capabil să o indicați, de ce v-am crede că au existat de fapt? Și mai ales cum îi veți tăia de la rădăcină de aici încolo, de vreme ce nici azi nu îi numiți? Continuați să boxați cu o fantomă? Ok, dar poate boxați pe banii dumneavoastră, nu ai noștri.

7. Sunteți niște oameni răi și niște naivi toți cei care știți și credeți că domnul primar are ceva dosare pe la DNA și s-ar putea să aibă ceva probleme cu legea, mai ales acum că protectorii săi Elena Udrea și Victor Ponta trec în uitare și ies de la butoane. Dosarele de la DNA nu există. Domnul primar e curat ca lacrima, n-are nicio apăsare și e mai harnic și mai energic ca oricând, gata să se pună pe treabă în slujba orașului. Auziți: vrea un oraș prosper, curat, cu oameni optimiști și zâmbitori, cu care se întâlnește zi de zi în plimbările sale prin urbe. Ăștia care sunteți mohorâți, preocupați, pesimiști, săraci și șomeri faceți bine și vă mutați la țară sau în străinătate, nu îi mai stricați peisajul domnului Cherecheș, bine?

8. Nu am auzit nici azi de la domnul primar, în 45 de minute de monolog, cuvintele “investitori, infrastructură, parteneriat economic, facilități, locuri de muncă, nivel de trai, grad de ocupare, șomaj”. Deci, acestea nu sunt priorități pentru dânsul, NU EXISTĂ ÎN AGENDA SA. Dânsul, ca orice demagog care se respectă, vorbește numai în sloganuri, zice tot la trei cuvinte “dezvoltare” și “generare”. Și, așa, cu vorbe goale, VREA SĂ FIE PRIMAR PÂNĂ ÎN 2020, că are planuri și proiecte mari. Mai are de pus panseluțe și pe Dura, probabil, dar uită că în 2016 sunt alegeri locale și până atunci mai are vreme să prezinte comunității un raport clar și transparent, cu cifre și date verificate. Asta dacă nu va avea de prezentat alte cifre și date, în anumite dosare aflate la anumite instituții.

9. Domnul Cherecheș zice că mai are un dușman periculos și la fel de invizibil: oameni de afaceri lipsiți de scrupule, care activează și în politică și controlează organisme de presă locale vor să îi facă rău și să îi pună piedică. Nu știe sau nu poate să ne dea numele lor și să demonstreze cum anume îi împiedică aceștia concret activitatea, de vreme ce tot el recunoaște că are o colaborare excelentă cu Consiliul Local, care votează la comandă cu mare majoritate orice îi cere primarul. Avem așadar o altă fantomă dușmănoasă cu care domnul primar se luptă în coșmarurile sale nocturne, fantomă care îi cere să îi vândă orașul, deși el nu vrea. Fiindcă orașul este deja dator-vândut, dar asta a uitat să mai spună.

10. La final, ca să zică și ceva vesel, domnul primar a lansat o nouă dumă din seria de idei comice și penibile de care sunt capabili membrii actualei coaliții guvernamentale, din care, ca șef al UNPR Maramureș și partener pe viață al generalului-izmană Oprea, face și el parte. Domnul Cherecheș ar vrea că tinerii să poată chiar de la 18 ani să ocupe funcții publice, iar de la 16 ani să aibă chiar drept de vot. Nu ne-a zis și cum va reuși, dânsul, ca primar, să modifice Constituția României și acordul de aderare a României la Uniunea Europeană, care stabilesc altceva. Dar, ca demagog ce se află, nu îl doare gura să propună tot felul de idei nerealizabile care dau bine la urechile naivilor. Și noi vrem să extragem aur din Săsar cu ligheanul și să ne țâșnească petrol din ogradă, domnule Cherecheș, ia vedeți cum rezolvați să se poată treaba asta.

Așadar, campania electorală jegoasă de care s-a ocupat nu a existat, mass media locale le controlează alții, nu tocmai el, are inamici și sabotori dar nu le spune numele și nu le demonstrează faptele, vrea să facă dezvoltare și generare dar nu poate zice cum face treaba asta și, cea mai gogonată dintre toate, clasa politică a dat faliment, dar el care e de 12 ani în politică la vârf în PSD și UNPR nu se consideră parte a acestei mafii. Acest domn trăiește într-o lume absolut paralelă cu realitatea și bunul simț. Și numai opinia publică și instituțiile justiției îl mai pot aduce cu picioarele pe pământ.