Primarul urbei băimărene, Cătălin Cherecheș a transmis în urmă cu puțin timp un mesaj televizat opiniei publice. La începutul discursului, edilul și-a prezentat într-un stil pompos mărețele realizări pe care Primăria le-a înfăptuit de când a fost ales în fruntea băimărenilor. Timp de 15 minute, pe un ecran au fost proiectate sute de imagini cu primarul în diferite ipostaze în oraș, pe un fundal muzical asigurat de Anotimpurile lui Vivaldi.

Legat de problema alegerilor prezidențiale, Cătălin Cherecheș a spus doar că i s-a părut un lucru normal faptul de a-i susține și de a nu-i trăda pe cei care au ajutat proiectele pentru dezvoltarea orașului Baia Mare, aici referindu-se la Victor Ponta, Elena Udrea sau Traian Băsescu.

În acest context, Cherecheș a mărturisit că, în opinia sa, prin rezultatul alegerilor de duminică a fost declarat falimentul clasei politice.

Apoi a trecut la unele amenințări față de cei care sunt angajați în slujba comunității și care nu-și fac treaba așa cum trebuie. Aceștia, a spus Cherecheș, vor fi înlăturați și obligați să facă un pas în spate.

„De astăzi veți vedea un Cătălin Cherecheș care va avea o atitudine neiertătoare față de cei care batjocoresc acest oraș. Mă interesează doar un singur lucru: Dezvoltarea municipiului Baia Mare. Cine nu dorește acest lucru și cine este împotriva dezvoltării, nu va face parte din echipa mea. Nu mi-e frică de nimeni și nimic. Nu voi ierta pe nimeni care sabotează, obstrucționează și care vor să micșoreze ritmul de muncă în administrația locală”, a spus Cătălin Cherecheș.

În altă ordine de idei, edilul a precizat că are un parteneriat semnat cu vicepremierul Gabriel Oprea, lucru pe care îl dorește să-l ducă pe mai departe. „E foarte important să ne ținem de cuvânt și să ne respectăm partenerii”, a explicat Cătălin Cherecheș. Primarul a lăsat totodată să se înțeleagă că știe ce are de făcut pentru Baia Mare de acum încolo, în contextul în care românii și-au ales un președinte care „nu are un nume românesc și cunoaște limba germană”.

De asemenea, edilul a mai spus că dorește să lanseze propunerea de a se reduce vârsta de accedere într-o funcție publică, de la 23 ani la 18 ani și scăderea vârstei care îți conferă dreptul de vot, de la 18 la 16 ani. „Acesta ar fi un lucru care ar da putere generației tinere din România”, a spus Cherecheș.

catalin chereches