Dragi provinciali, dragi maramureseni,

In numele bucurestenilor, as vrea sa va multumesc pentru cei cinci euro de caciula pe care ni i-ati facut cadou recent, pentru plata caldurii.

Da, e vorba de alea 100 de milioane de euro alocati ieri-alaltaieri de guvernul Ponta pentru primaria Bucuresti, care nu mai are cu ce sa acopere subventia la caldura.

In caz ca nu stiati, in Bucuresti, desi avem venitul mediu cel mai inalt din Romania, nu avem si chef sa ne platim caldura la pretul pietei, asa cum fac multi alti fraieri din provincie. De aceea, ca sa stam linistiti langa caloriferele noastre, guvernul pune taxe tututor si ne da cu precadere noua.

De ce? Pentru ca noi suntem vecini cu el. Si nu se face sa te strici cu vecinii. Mai ales ca unii sunt nervosi si sar la bataie. Doamne fereste!

Asa ca va multumim. La iarna o sa ne fie cald, iar voua o sa va fie … speram ca bine. Dar stiti ce?

O meritati! Pentru ca aproape de fiecare data in ultimii 20 de ani, voi ati pus guvernul asta si pe-alelalte! Cu votul vostru, ajutat si de lipsa voastra de memorie, ne incalzim in fiecare iarna. Pe banii vostri.

Nu stiu, zau, razbunare mai frumoasa! Dar, pe de alta parte, nici nu stiu multe. Asa ca va urez Craciun Fericit, An Nou cu bine, precum si traditionalul…

… mai puneti o haina pe voi!

Sapca branduita sper ca va dau astia in campanie.