Stimați enoriași,

Cu ocazia Paștelui, doresc să vă amintesc câteva dintre învățăturile importante ce țin de credința noastră, a celor care purtăm sutană, fiindcă este haina cu cele mai largi buzunare pe care noi, tartorii celei mai mari afaceri neimpozitate din România, am reușit să o comandăm la casele de modă.

Să fim recunoscători și să ne bucurăm cum se cuvine de binefacerile guvernării PSD, care ne dăruiește an de an zeci de milioane de euro din care noi turnăm betoane gigantice în construcții megalomanice și fără vreun Dumnezeu, dar ne construim și palate luxoase și discrete și ne cumpărăm și limuzine bengoase, cu care să ne plimbăm corespunzător veștmintele dichisite și bijuteriile aurite.

Să mulțumim din suflet Guvernului pentru acești bani, care altfel ar fi fost cheltuiți fără rost, pentru autostrăzi de care nu aveți voi nevoie, săracilor, sau pentru spitale moderne, școli în care nu cad tavanele, cursuri de calificare pentru meserii mai bine plătite, repatrierea celor plecați în bejenie sau cămine de bătrâni care nu se prăbușesc cu totul peste cei adăpostiți acolo, cum s-a întâmplat recent la Sighet.

Haideți acum să ne gândim la cel mai important personaj pe care trebuie să îl sărbătorim și să îl celebrăm cum se cuvine, în aceste zile: Baraba, tâlharul eliberat prin dreaptă judecată de înaintașii noștri, un demn predecesor al binefăcătorilor noștri de astăzi, politicienii din PSD.

Să ne bucurăm că strămoșii noștri au avut înțelepciunea de a îl elibera pe Baraba, cel cu adevărat valoros și merituos și de a-l crucifica pe amețitul ăla care ținea cu săracii, vindeca bolnavii, critica preoții lacomi, lăuda decența, bunătatea și moralitatea, făcea scandal în templul transformat în supermarket, propovăduia în mod agresiv modestia și generozitatea și umbla călare pe măgar vai de capul lui, în loc să își ia și el măcar un jeep mai de Doamne-ajută.

Cu toate acestea, să nu uităm de nedreptatea care i s-a făcut lui Baraba, pe lângă faptul că a fost ținut fără voia lui câteva zile în închisoare, în loc să execute perioada de arest la domiciliu și doar în week-end, așa cum înțelept s-au gândit acum stăpânii și frații noștri de ticăloșii din PSD.

După cum citim astăzi în învățăturile muc-cel-micului Tudorel Toader, un luminat și prea-sfânt gânditor contemporan, Baraba nu doar că trebuia eliberat, dar merita și o binecuvântată despăgubire: o sumă între 5 sau 8 monede de aur trebuia să i se plătească pentru fiecare zi de detenție, ca să se compenseze greșeala de a fi arestat alături de obraznicul ăla venit din Nazaret.

Acum, de Paști, să nu uitați două lucruri importante:

Unu: treceți săptămânal pe la punctele noastre de vânzare semnalizate cu cruce pe turla aurită, ca să depuneți cuvenitele sume în cutia milei (voi dați banii, iar nouă ne e ușor milă de voi).

Și doi: singurele lumânări autorizate legal de către ISU și care ard corespunzător sunt doar cele cumpărate de la vânzătorii autorizați purtători de sutană, care au achitat între 15.000 și 50.000 de euro ca să pună gheara pe o parohie.

Vă urez petrecere frumoasă și distracție plăcută, să fiți sănătoși și mai ales la pungă groși.

Justin Bieber Pesedeanul, Episcrocul Maramureșului