Pe Daniela Flavia Mone am întâlnit-o în biroul dânsei, într-o frumoasă zi de început de săptămână. Deși aveam emoții la prima noastră întâlnire, știind că e o persoană ocupată, când am văzut-o, m-am liniștit. O persoană caldă și foarte pasionată de ceea ce face. De asemenea, dornică să îi ajute pe cei din jurul ei. Daniela Mone, pe lângă meseria sa de expert contabil, este și pasionată de numerologie, disciplină care ne ajută, prin intermediul numerelor, să descoperim mult mai multe lucruri despre noi inșine.

Daniela Mone (1)

Întrebată, firesc, de ce a ales să studieze numerologia, când prea puțini au auzit despre această “știință”, Daniela Mone răspunde că a juns la un anumit moment în viață când avea de toate (o carieră de succes, situație materială foarte bună, o familie frumoasă), însă avea senzația că lipsește ceva. Așa că, în căutarea acelui ceva care lipsește, a început prin a se căuta pe sine. În acest demers, a început să ia parte la cursuri de dezvoltare personală, în încercarea de a-și răspunde la niște întrebări.

Cine sunt eu cu adevărat? Care este bagajul meu genetic? Care este rostul meu aici? Folosim doar 10% din capacitățile noastre. Ca să folosim și partea de 90%, trebuie să ne cunoaștem foarte bine pe noi înșine. Ignorăm legile Universului; acționăm împotriva lor. Există momente potrivite pentru a face un anumit lucru.

În procesul de regăsire a sinelui, Daniela Mone a descoperit numerologia, știință străveche, a cărui părinte este marele matematician grec Pitagora, și care: ne lasă moștenire un mod de calcul pentru a afla care este bagajul genetic cu care ne naștem. După numerologie, Daniela a luat contact și cu tarotul, disciplină care ne livrează informații despre influențele conștiente pe care nu vrem să le acceptăm și cele inconștiente ale problemelor cu care ne confruntăm în prezent.

Numerologia, ca știință foarte complexă, ne ajută să ne descoperim pe noi înșine, ca și oameni, în noi existând mai multe Eu-ri, dar un singur Sine (ca un actor care este doar o persoană, însă poartă mai multe măști, în diferite spectacole). Trebuie precizat faptul că există o diferență între Ego și Sine, Ego-ul fiind centrat pe material, iar Sinele pe spiritual. Pentru a putea să pătrunzi cât mai adânc în tainele numerologiei, trebuie să studiezi continuu, deoarece, după cum este de acord doamna Mone, te formezi în timp.

Dacă noi, europenii, abia de puțin timp ne îndreptăm spre anumite științe pe care, mult timp, din dorința de a merge înainte, spre viitor, le-am ignorat, asiaticii practică numerologia (și alte științe) din timpuri străvechi. Numerologia este o știință complexă, care trebuie corelată cu alte domenii, cum ar fi astrologia, filosofia, psihologia, contând, în acest ansamblu, și cultura generală dar și experiența de viață a celui care vrea să descopere tainele numerologiei.

Pe lângă numerologie, Daniela Mone studiază și terapia de grup, fiind foarte preocupată de fenomenul numit “constelații familiale”, concept care se referă la faptul că noi, ca oameni, preluăm de la părinți, bunici, străbunici etc. anumite probleme, nerezolvate de ei, așa cum în religie se pomenește de blesteme până la a 7-a seminție.

Purtăm cu noi atât darurile celor de dinaintea noastră , cât și  încurcăturile de familie nerezolvate în generațiile anterioare. Uneori ne dăm seama că am ajuns în situații pe care nu le-am dorit și pe care nu le putem înțelege prin logica obișnuită, alteori vedem, cu durere și neputință, cum istoria celor de dinainte se repetă și cu noi. Persoana care lucrează în constelații, direct sau indirect, sau doar participă, primește oportunitatea de a înțelege cum să se elibereze de consecințele acestora.

Daniela Mone (4)

După cum spun înțelepții asiatici, “Nu e important finalul drumului, ci drumul pe care îl parcurgem până la atingerea lui”, și Daniela Mone este de acord cu această idee, spunând că depinde de noi ce alegem să trăim, Raiul sau Iadul, în această lume. Chiar dacă avem un scop bine stabilit dinainte, nu trebuie să avem atașament față de rezultat, și să închidem celelalte portițe care se deschid pe parcursul drumului, ci trebuie să fim deschiși la oportunitățile care apar pe drum.

Mintea noastră e asemeni unui ocean în furtună. Pentru a trăi în echilibru, pace și fericire, e nevoie ca mintea noastră să devină liniștită ca un lac. E nevoie să învățăm să ne iubim pe noi înșine, să ne respectăm. Dacă vrem să trăim în pace și liniște, cea mai ușoară cale de a obține ceea ce ne dorim este să-i ajutăm pe ceilalți să obțină ceea ce își doresc ei. Ne comparăm mereu cu ceilalți, simțindu-ne superiori sau inferiori, uitând faptul că fiecare dintre noi e unic. 

Daniela Mone este de părere că în spatele Ego-ului se află, de fapt, frica. Atunci când suntem în Ego, simțim mereu nevoia de aprobare, dorința de control a lucrurilor și putere asupra celorlalți. Trebuie să ne lărgim orizonturile, să acceptăm și alte puncte de vedere, că suntem conștiință pură și, de asemenea, să acceptăm, urmând modelul dat de Iisus, că totul este iubire.

Toți am venit pe lume cu un scop. Să conștientizăm că fiecare om e ca o picătură în ocean, iar oceanul nu ar putea să fie întreg fără acea picătură. Universul este constituit dintr-un schimb permanent de energie. Fiecare dintre noi avem un talent pe care trebuie să îl găsim.

În încheierea discuției noastre, care devenea din ce în ce mai interesantă, și care, atât în opinia mea, cât și a interlocutoarei mele, a fost prea scurtă, Daniela Mone a oferit, pentru cei dornici de cunoaștere, doi autori importanți din acest domeniu, a căror cărți trebuie studiate atunci când ești la început de drum în numerologie, și anume don Miguel Ruiz și Anatol Basarab.