Constat amuzat entuziasmul concetatenilor cu privire la frenezia alegerilor prezidentiale.

X va aduce miliarde inapoi in tara – chiar daca ar fi adevarat nimeni nu o sa iti bata la usa sa iti dea tie inapoi un sfant, direct sau indirect. Y va scoate tara din impas prin nu stiu ce metoda revolutionara stiuta doar de el. Exemple viabile de oameni care au reusit singuri sa schimbe ceva intr-un stat? Hitler, Stalin, Mussolini, Ceausescu.

Puterea in orice stat din lumea actuala este detinuta de o mana oameni care dicteaza regulile jocului.Democratia este un sistem politic prost, insa cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat pana acum, spunea Churchill.

In analele materiei cenusii din dotare se aud deja huiduieli si strigate care ma acuza de comportament ce atenteaza la siguranta statului si a lipsei de patriotism. DEX-ul ne defineste patriotismul ca: un sentiment si devotament fata de patrie si de popor. Ce inteleg eu prin patriotism?Oameni eficienti, demni, cu o dorinta de perfectionare continua, vie. O tara in care ponderea oamenilor de acest fel este majoritara are crestere economica si socio-culturala  intr-un ritm constant.

In Romania la ora actuala avem mai multe categorii de oameni:

Cei cu o colectie de facultati la activ care habar n-au de nici una din ele,  cei care lasa mereu in urma lor gunoaie pentru posteritate, fie ele fizice sau din spectrul „eterului”, cei care lucreaza in supermarket doar pentru ca sunt comozi, cu o leafa de supravietuire lunara si oricate variante posibile intre cele trei tipuri.

Insa mai exista o specie destul de rara si pe cale de disparitie: romanul ambitios, calit de greutatile tarii in care se aflã, acesta are un tel bine definit si tot ceea ce face zilnic il duce cu un pas mai aproape de ceea ce si-a propus sa infaptuiascã. In cele mai multe cazuri insã, acesta va pleca la: Microsoft, Google, BMW, Lamborghini sau oriunde in lumea asta unde mentalitatea de om eficient nu este un mit sau o poveste, ci o cerintã.

Bolovanul acuzatiei de nepatriotism atarnã mult prea greu pentru a putea fi aruncat in directia acestor romani. Acest pietroi la fel de apãsãtor insã va servi in continuare de greutate legatã la gatul celorlalte tipuri de compatrioti, constienti sau inconstienti de acest lucru.

Singurul motiv valid pentru care as merge la vot ar fi: aspectul persoanei respective. Dupa un Basescu ramolit caruia ii bate directia constant, poreclit de presa internationala mai deunazi Quasimodo Prezidentiabilul as vrea totusi dupa aproape un deceniu macar „pe sticla” sa dam bine.