Deschis în anul 1999, ca o afacere de familie cu potențial mare de viitor, salonul Claudia a devenit, în timp, în parte datorită clientelei, în majoritate datorită profesioniștilor  care lucrează în acel salon, un loc unde clientul se îngrijește atât de aspectul fizic, cât și de psihic, lăsând parte din grijile sale acolo, ieșind mai liber.

Claudia Salon (12)

La inițiativa doamnei Claudia Kohan, originară din Satu Mare, oraș unde astfel de servicii erau foarte bine apreciate, împreună cu soțul dânsei, maramureșean, a fost deschis acest salon, Claudia fiind convinsă că, de vreme ce Baia Mare era un oraș mai mare și cu potențial, o astfel de afacere va funcționa și aici. Pe lângă ideea unei afaceri, Claudia Kohan vedea în acest salon locul perfect pentru a studia personalitatea individului, fiind unanim recunoscut că saloanele de frumusețe sunt și locuri de „spovedanie”.

Odată cu „vârsta” salonului, a fost lărgită și oferta lui, fiind, în ceea ce privește anumite servicii, printre singurele din oraș. Astfel, pe lângă clasicele servicii de coafură-frizerie, cosmetică, manichiură-pedichiură, salonul oferă și altele, și anume unghii tehnice, solar, servicii de estetică corporală (electrostimulare, biostimulare și împachetări), masaj, reflexoterapie și tatuaje (semi-permanente și permanente).

Claudia Salon (1)

Probabil vă veți întreba ce sunt electrostimularea și biostimularea, dar și care e diferența dintre ele. Ei bine, aflați că acestea sunt procedee dedicate slăbitului, detoxifierii și tonificării musculare, presupunând o mișcare fără efort. Diferența dintre cele două e faptul că la biostimulare vorbim de un impuls ușor mai uman. Electrostimularea presupune contractarea musculaturii datorită unui impuls venit de la un electrod, asemeni celui transmis de creier mușchilor. La finalul acestui articol veți găsi și câteva curiozități legate de aceste procedee.

Pentru că suntem în apropierea sezonului rece, sezon pentru care trebuie să ne pregătim cum se cuvine, chiar dacă vremea de afară e puțin atipică pentru această perioada, Claudia Kohan ne-a spus câteva lucruri de care ar trebui să ținem cont în îngrijirea personală. Acestea sunt doar câteva, însă vă vor ajuta să treceți mai ușor peste sezonul rece.

Pentru ten, se recomandă un tratament de curățare și hrănire a tenului, și asta de două ori pe an, primăvara și toamna, dar și aplicarea de măști care se pot prepara în casa. Părul are nevoie, în prag de iarnă, de o tunsoare adecvată și hidratare, dar și de tratamente pe bază de ulei de ricin, ulei de măsline, gălbenuș de ou și vitamine pentru a fortifica firul de păr. Mâinile, considerate cartea noastră de vizită, trebuie hidratate și hrănite cu un tratament pe bază de parafină. Nu trebuie uitate nici unghiile, pentru care este recomandată hrănirea și un tratament cu ulei cald, dar nici buzele, care sunt predispuse să se crape, acestea necesitând aplicarea unui gloss hidratant.

Probabil vă veți întreba ce este reflexoterapia și la ce folosește aceasta. Ei bine, aflați că reflexoterapia este un procedeu de diagnosticare a unei probleme de sănătate existentă în organism, având rolul de a preveni și ameliora durerile unui anumit organ. Pentru ca această procedură să dea roade, Claudia Kohan ne sfătuiește că este necesar să facem minimum zece ședințe, chiar dacă la primele ședințe vom simți un ușor disconfort, acesta datorându-se punerii în mișcare a sistemului sanguin și a celui limfatic pentru a drena toxinele.

Pentru că din oferta salonului dumneaei nu lipsește nici solarul, Claudia Kohan vine cu câteva sugestii privind beneficiile pe care le aduce acest aparat, asta dacă nu se exagerează cu ședințele. Așadar, pe lângă un bronz frumos și uniform, expunerea la acest tip de radiații ultraviolete ajută la formarea vitaminei D și la fixarea calciului în oase, dar și la detensionarea sistemului nervos. De asemenea, la recomandarea medicilor, ședințele de solar pot ameliora unele boli de piele. Există, pentru claustrofobi sau cei care au alunițe, cicatrici, arsuri etc., un solar deschis, care transmite radiațiile UV prin reflexia luminii. Trebuie precizat că, în solar, este imposibilă producerea unei explozii solare.

Claudia Salon (8)

Ca orice persoană de afaceri, Claudia Kohan își face și planuri de viitor. Pasionată de cunoașterea sufletului omenesc și recunoscând că primordial este să aducă un zâmbet pe fața omului, Claudia vrea să deschidă, în viitor, o cafenea unde oamenii dornici de lucruri bune de la viață, care vor să facă și altceva pentru sufletul lor decât să ducă o viață de rutină, vor avea ocazia să se cunoască și să-și împărtășească experiențele sufletești.