Un fapt constatat dintr-o simpla statistica a solicitarilor adresate biroului nostru, in sfera conflictelor de familie, este acela ca multi dintre romanii care au ales sa plece peste granitele tarii, in cautarea unor avantaje materiale si/sau spirituale mai bine, reclama probleme serioase in ceea ce priveste relatia de familie, in special cea a continuarii sau incetarii casniciei. Atat de deteriorate au ajuns relatiile matrimoniale incat, adesea, clientii nostri se adreseaza direct: “AM VORBIT CU SOTUL/SOTIA SI AM HOTARAT SA DIVORTAM! ESTE POSIBIL SA NU MA PREZINT/ NE PREZENTAM,PERSONAL, LA SEMNAREA ACTELOR?” sau: “NU MA INTERESEAZA, FACETI CE STITI , EU VREAU SA DIVORTEZ!”

De obicei, astfel de situatii sunt cauzate de timpul prea lung in care sotii stau despartiti, fie ca unul a ramas in tara ocupandu-se de cresterea si ingrijirea copiilor, fie ca amandoi au ales sa lucreze in strainatate, insa locurile de munca sunt in tari sau regiuni diferite.

Evident, pentru obtinerea unui divort intr-un timp foarte scurt, cu cheltuieli considerabil reduse fata de un proces demarat in instantele de judecata si, acolo unde este cazul, pentru diminuarea pe cat posibil a efectelor produse de destramarea familiei (in special cand este vorba de copii), ROMANII DIN STRAINATATE SUNT MULT INAINTEA NOASTRA, A CELOR RAMASI IN TARA: ALEG MEDIEREA!

Evident, aceasta este si recomdarea noastra! Dupa analiza si consultarea tuturor partilor implicate, posibilitatea realizarii divortului in timp scurt si cu toate benefiiciile incluse, mai sus amintite, nu se poate realiza mai bine, decat apeland INSTITUTIA MEDIERII.

Se naste astfel, un nou concept al medierii in materia conflictelor de familie si anume DIVORTUL ON LINE! Aceasta modalitate de divort se potriveste, cum nu se poate mai bine, sotilor care doresc sa divorteze, insa obligatiile de servici, timpul si banii investiti in acest demers, nu le permit sa fie prezenti in tara.

Pasii care trebuiesc urmati sunt urmatorii:

  1. Solicitarea adresata mediatorului si furnizarea amanuntelor necesare intelegerii situatiei in fapt.
  2. Stabilirea prin intermediul teleconferintei, de comun acord cu toat partile implicate, a termenilor si conditiilor desfacerii casatoriei.
  3. Alegerea persoanelor care sa-i reprezinte in tara in momentul semnarii actelor.

In functie de complexitatea fiecarui caz in parte mai pot fi necesare intocmirea unor documente menite sa usureze sau sa anticipe cerintele judecatorului care va lua act de viinta partilor, aceea de a divorta, prin consfintirea Acordului de Mediere.

Datorita NEUTRALITATII si IMPARTIALITATII profesiei, putem afirma ca doar MEDIATORUL este cel care, prin excelenta, poate presta aceaste demersuri urmarind si realizand interesul sotilor: OBTINEREA DIVORTULUI, dar si a copiiilor rezultati in urma casniciei.

Tot datorita caracteristicilor profesiei de mediator, numai acesta poate jongla cu usurinta cu si printre problemele delicate ale familiei care se pregateste sa capete o noua forma de identitate si manifestare, rezultata ca urmare a divortului sotilor, astfel incat la finalizarea demersurilor, toate partile implicate, in special copiii, sa ramana cu cat mai putine urme traumatice.

divort

 

Mediator Pop Aurelian Catalin

Baia Mare, Str. George Cosbuc 27/13

Mobil: 0734 03 73 03 sau 0740 827 827

Fix: 0262 424 035

www.mediatorbaiamare.wordpress.com