Coregraf originar din orasul Reghin, tanarul Lorand Ilyes a ales sa vina la Baia Mare pentru perspectivele pe care acest oras i le oferea si pentru ca era un oras conform viziunii sale. Dar  Lorand nu a practicat dansul sportiv de mic copil, asa cum se obisnuieste in zilele noastre. Din dorinta de a fi activ, a facut, mai intai, karate, timp de un an si jumatate, apoi dansuri populare si abia apoi dansurile sportive, pentru ca erau atractive.

Lorand3

In paralel cu dansul, din aceeasi dorinta de a fi activ, muncea, part-time, ca tamplar de mese de ping-pong, dar, dupa o anumita perioada, datorita necesitatii de constanta la cursuri, a trebuit sa aleaga intre dans si job. A ales dansul si, dupa ce a participat la primul concurs, datorita experientei traite, a simtit tot mai mult dorinta de a se implica.

Lorand Ilyes si-a inceput activitatea de antrenorat in orasul natal, Reghin, dupa renuntarea la activitatea pe care o avea la fabrica de instrumente muzicale din oras. Cand a inceput sa danseze, nu s-a gandit niciodata la perspectiva de a preda dans sportiv, insa a ales aceasta din urma oportunitate deoarece asa a simtit el.

Lorand1

Este interesant de stiut de ce a ales Lorand tocmai Baia Mare, oras unde locuitorii nu intelegeau ce e dansul sportiv, confundandu-l fie cu gimnastica, fie cu baletul. Desi putea urma o cariera de antrenor in orasul natal, sau in Craiova, el a ales, totusi, “capitala” Maramuresului. Aceasta pentru ca Reghinul era un oras prea mic, iar Craiova prezenta incompatibilitate de stil cu stilul lui Lorand.

Preluand clubul de dans sportiv din oras in anul 2004, in calitate de presedinte al acestuia, Lorand Ilyes a pregatit perechi cu care a participat la trei campionate international si peste zece campionate nationale. Pe langa faptul de a fi participat, cu elevi de-ai lui, la astfel de competitii, Lorand, impreuna cu tot stafful clubului ProDance 2000, ajuta viitorii miri sa faca din nunta lor ceva deosebit, venind in intampinarea lor cu coregrafii personalizate pentru dansul lor. Pe langa coregrafii, clubul condus de Lorand Ilyes ofera celor dornici perechi de dansatori pentru nunta lor, ca momente artistice.

Lorand2

Considerat deschizator de drumuri in ceea ce priveste dansul sportiv baimarean, Lorand Ilyes a reusit, pe parcursul a 10 ani de antrenorat, sa pregateasca dansatori profesionisti, care sa reprezinte cu mandrie clubul atat pe plan national, cat si international, dar si momente unice pentru miri, facand din nunta lor evenimente remarcabile. Cu siguranta, in decursul anilor, palmaresul lui Lorand se va imbunatati considerabil. Ca maramuresean “adoptat”, nu putem decat sa ii multumim ca a pus orasul nostru pe harta mondiala a dansului, urandu-i, de asemenea, mult succes pe viitor in toate activitatile sale!

Lorand4