Coalitia pentru Baia Mare, acest pseudo-partidulet politic avortat inainte sa se nasca, este ca in povestea aceea in care “pestele cel mic il inghite pe cel mare”, iar la final toata lumea este fericita, chiar daca nimeni nu a inteles nimic din ce a vrut sa spuna autorul.

Coalitia pentru Baia Mare, pe scurt CpBM, nu se multumeste doar cu acapararea puterii totale si discretionare in municipiul de Sub Dealul Florilor, ci isi intinde tentacule cu disperare, asemeni unei caracatite, si peste Maramures, aruncand in lupta niste fripturisti care au vazut “lumea si locurile de Peste Deal” doar in pliantele turistice sau la Teleenciclopedia si Tezaur Folcloric. Este de notorietate ca maramuresenii nu i-au iubit niciodata pe baimareni si nu le-au recunoscut autoritatea, iar acest razboi al nervilor dar mai ales al mandriei inca se poarta si se va mai purta atata cat timp cat va mai curge apa pe Iza si pe Mara.

Ca sa castigi un electorat cu o “coalitie” de trepadusi ce mimeaza “Barbatescul” – Dans din Maramures, pe langa seful lor, prins azi in lanturi ca Pintea Viteazul, ai nevoie nu de un program politic, ci de niste promisiuni ce l-ar face invidios chiar si pe Domn’ Dan, faimosul Dan Diaconescu, coleg la Beciul Domnesc cu liderul Coaliției, si el pus la racoare pentru 30 de zile, deocamdată.

La ultimele alegeri parlamentare in care Dan Diaconescu s-a batut cu Victor Ponta pentru un loc in Parlamentul Romaniei, actorul principal de la OTV arunca virtual cu zeci de mii de euro in toti cei care ar fi dorit sa se intoarca din Diaspora si sa traiasca in Romania lui Domnu’ Dan. Smecheria golaneasca a prins repede, iar Partidul Poporului – DD a ajuns sa aiba reprezentanti in Senat si Camera Deputatilor.

La 4 ani de la acea escrocherie, CpBM incearca aceasi strategie, momindu-i pe maramuresenii plecati in bejanie cu promisiuni si mai gogonate, care sunt un atac frontal la inteligenta celor plecati peste hotare pentru o viata mai buna.

Catalin Chereches, “a gandit” cateva proiecte pentru Maramures in 5 puncte.

1. Aducem beneficiile proiectului Baia Mare 2021 în întregul Maramureș.
Dezvoltăm turismul, aducem bani europeni, ne punem în valoare tradițiile.

2. Ne aducem copiii, părinții, frații și nepoții plecați la muncă în străinătate acasă!
Toți cei care cumpără sau construiesc la venirea acasă, vor fi scutiți de taxe și impozite locale timp de 10 ani. Tinerii de până în 40 de ani vor fi subvenționați cu 10.000 de Euro la deschiderea unei afaceri.

3. Reabilităm infrastructura rutieră și extindem rețelele de utilități.
Fiecare stradă și uliță asfaltată. Apă, canalizare, gaze, energie electrică, telefonie și internet până în 2021.

4. Oferim asistență medicală și socială celor aflați în nevoie.
Bătrânii noștri vor beneficia de vizite la domiciliu, iar în sate vom asigura asistență medicală.

5. Maramureșul renaște!
Atragem familiile tinere din mediul urban în cel rural, oferindu-le casă și loc de muncă subvenționat pentru cinci ani, cât și o primă de instalare de 5000 de Euro”,

Proiectul” care ni se spune ca este asternut pe hartie direct din intunecimea celulei in care este retinut azi pentru fapte de coruptie si luare de mita este de fapt o incropeala sinistra a incapabililor, oportunistilor si parvenitilor care s-au inghesuit pe listele Coalitiei, veniti din toate cotloanele orasului. Am redat ideile geniale ale Coalitiei din actualMM (la 26 de ani de la rasturnarea unui dictator communist, este incredibil sa vezi cum “un organ de presa” il ridica in slavi pe cel care inca le pune painea pe masa servitorilor care scriu orice si care fac orice, numai meserie nu).

Revenind la promisiunile formulate, ma intreb daca cel sau cei care le-au formulat sunt in toate mintile. Inainte sa promiti 10,000 de Euro la deschiderea unei afaceri, ca subventie, sau sa zici ca dai subventii pentru locuri de munca pentru tinerii de pana in 40 de ani trebuie sa le spui votantilor daca ai baza legala si bugetul necesar pentru astfel de baliverne electorale.

Nu mi-a venit sa cred ca se mai poate intinde coarda cu promisiunile electorale intr-atat de mult incat sa rezisti in fata cetatenilor fara sa iti crape obrazul de rusine, si nu numai tie ca lider absolut, dar si ortacilor trimisi prin sate si comune ca niste misionari ai intunericului.

Daca in 26 de ani nu s-a reusit transformarea Maramuresului intr-un Paradis al Romaniei, iata ca aceasta Coalitie a Minciunii si Demagogiei promite ca pana in 2021 toata infrastuctura rutiera si retelele de utilitati vor fi reabilitate si extinse. Mai mult, fiecare strada si ulita asfaltate, apa, canalizare, gaze, energie electrica, telefonie si internet pana la ultima casa… Frumos spus, dar cu ce bani? De unde? Mintile infierbantate ale celor ce il sustin pe Catalin Chereches in demersul sau au nevoie de o pauza cu medicatie prelungita.

In fapt, Justitia ar trebui sa intervina si in astfel de cazuri, cand se incearca furtul votului prin inselarea alegatorilor cu promisiuni fanteziste.

Legea care reglementeaza campania pentru alegerile locale 2016 a spus STOP si INTERZIS la afise, pui congelati, sarmale, mititei si galeti, dar a omis, probabil cu buna stiinta, sa interzica intoxicarea cetatenilor si manipularea lor intr-un mod grosolan.

Maramuresul poate renaste! Dar nu “oferindu-le” pe hârtie de ziar familiilor tinere din mediul urban casa si loc de munca subventionat pentru cinci ani, cat si o prima de instalare de 5,000 de Euro, lucruri care sunt și ilegale și imposibil de acordat.

Maramuresul poate renaste doar alungandu-i cu pietre pe toti politicienii care vantura astfel de promisiuni deșarte. Nu numai CpBM, dar si liberalii sau pesedistii vin cu idei traznite. Ne zbatem in promiscuitate politica de 26 ani din cauza unora ca si ei, care ne cer sa ii votam din nou. Sunt aceiasi care nu au facut nimic pentru Maramures si pentru maramureseni de multi ani de cand incaseaza salarii bune si spagi grase ocupand posturi publice importante fara a face nimic util. Aceasi impotenti politicieni ce se vor din nou la butoane.

Ne mandrim cu locurile frumoase si cu traditiile pastrate, dar nu am reusit sa avem in 26 de ani macar o minte stralucita care sa ne reprezinte la Bucuresti. Doar corupti, hoti si talhari au ajuns in Guvern si Parlament si o haita de incompetenti prin pozitiile decizionale judetene si locale. Despre cum arata judetul, comunele, satele, orasele si municipiile vorbesc faptele celor ce le-au administrat, si, cu foarte mici exceptii, le-au administrat prost si la fel de prost vor sa o faca iar.

Inca mai e timp sa cernem malaiul de neghina si sa-i alegem doar pe cei buni care sa ne reprezinte, iar la ticalosi sa le inchidem usa in nas atunci cand vin cu tolba plina cu promisiuni desarte.