La ce va ganditi atunci cand auziti Maramures? In principiu toata lumea isi imagineaza o zona de poveste. Munti cu brazi, oameni harnici, case traditionale si multe altele. Da…asa gandesc cei care nu locuiesc aici. Noi, maramuresenii,  stim ca adevarata fata a Maramuresului este un pic diferita fata de cea din pliante.

Noi vedem munti ciuntiti, noi vedem kitsch in fiecare sat din Maramures. Vedem cum harnicia isi pierde adeptii printre bastinasii locului. Tindem sa dam vina de obicei pe altii. Personal cred ca problema se afla exact aici, in antepenultimul judet al tarii. La nivel economic, bineinteles.

De 25 de ani, unii politicieni nu au fost in stare sa miste un deget pentru noi, maramuresenii. Ba din contra. Ne-au tot amanat de la investitii, ne-au tot amagit cu promisiuni. Cred ca este timpul sa schimbam ceva. Orice schimbare, mica sau mare, trebuie sa porneasca de la baza. Iar acolo, la baza societatii, ne aflam noi, maramuresenii.

Cred ca noi putem schimba ceva. Nu, nu prin vot. Credeti ca daca am putea schimba lucrurile asa, ne-ar mai da voie sa votam? Sa fim seriosi. Sa schimbam modul de exprimare. Sa schimbam lucrurile mobilizandu-ne. Ceea ce vedeti voi aici, ceea ce cititi voi aici va da posibilitatea sa schimbati destinul acestui judet.

Sa le demonstram lor, celor care ne ingroapa in mizerie si prostie, ca avem voce. Sa le aratam ca vocea noastra are si ecou. Fiti niste cetateni activi. Fiti o societatea civila care se implica. Atunci cand am aflat de acest portal, nu exagerez, am exultat. Era nevoie de asa ceva in Maramures.

Prea ne-au crezut prosti, prea controleaza ei toate. Este timpul ca roata sa se invarte in directia dorita de noi. Aici, acum, ni se ofera sansa. Maramureseni, faceti-va auzita vocea!