Știți bine ce s-a întâmplat ieri la Baia Mare la vizita lui Victor Ponta, acest eveniment a făcut deja turul internetului și al televiziunilor independente. Așa cum v-am promis încă de ieri, vă oferim astăzi un interviu cu cetățeanul maramureșean Traian Cătună, cel care la sosirea delegației conduse de premierul României a strigat din public un mesaj de respingere la adresa candidatului PSD, după care a fost evacuat din zona vizitei oficiale în mod ilegal și violent de agenții unei firme de pază și protecție private din Baia Mare.

Gestul său și modalitatea în care a fost redus la tăcere nu au rămas însă fără urmări, deoarece, după ce Poliția i-a luat datele de identitate și i-a permis să plece înapoi în fața clădirii, în jurul lui Traian Cătună s-au adunat, încet-încet, în orele care au urmat, tot mai mulți oameni, astfel că la momentul ieșirii lui Victor Ponta din clădirea Millenium grupul de protestatari care l-a huiduit și a scandat împotriva candidatului PSD număra deja circa 50 de persoane.

Am ținut neapărat să îl cunoaștem pe Traian Cătună și de aceea l-am invitat să ne acorde un interviu filmat în exclusivitate, fiindcă modul său de gândire, gestul său și explicațiile acestui gest trebuie să ajungă la cât mai mulți oameni. Dovedim astfel cu claritate că nu este un pion politic, ci un simplu cetățean, că nu a participat la o înscenare manipulativă și nici nu a avut altă intenție decât aceea de a își exprima opinia în mod liber, deschis și curajos, în fața reprezentantului de vârf al unei clase politice corupte, mincinoase și, la cum arată situația materială a populației și sondajele de opinie, deloc interesate de bunăstarea și libertatea propriului popor.

Traian Cătună 01

Traian Cătună este un cetățean care face onoare Maramureșului pentru demnitatea, curajul și ascuțimea judecății și acțiunilor sale. Avem 10 minute de filmare, iar voi aveți 10 minute în care puteți cunoaște un om de la care avem cu toții multe de învățat. În special curajul de a ne exprima liber ideile și opiniile,garantat de Constituție și încălcat zi de zi de politicieni și de slugile lor.

Și mai avem o veste bună: în curând veți citi pe Maramureșenii.ro, săptămânal și în exclusivitate, articole de opinie semnate de cetățeanul, maramureșeanul și jurnalistul Traian Cătună.

Așadar, cine este Traian Cătună? Vedeți interviul: