Camilla Herrem este una dintre cele mai titrate jucatoare de la HCM Baia Mare. Ea a fost adusa in luna ianuarie din Norvegia, de la clubul Byåsen. Desi transferul ei a fost prezentat ca fiind o lovitura de imagine, dar si un plus de valoare pentru handbalul feminin baimarean, Camilla Herrem a prins putine minute in jocurile oficiale.

Inainte de meciul din Liga Campionilor, pe care HCM Baia Mare l-a disputat acasa, aseara, cu echipa din tara ei natala, Larvik HK, Herrem a povestit pentru presa norvegiana despre cum se simte in Baia Mare si care sunt dificultatile pe care le traieste la clubul de handbal de aici.

Iata interviul publicat de jurnalistii de la „VG Sporten”, tradus si adaptat de redactia noastra:

– A fost semnat contractul cu Baia Mare, in vara, pe un an, dar cu posibilitatea de a prelungi intelegerea pentru inca unul. Ce ai de gand sa faci?

– E greu de spus ce voi face. Ma inteleg bine cu fetele din echipa, relatia cu ele functioneaza foarte bine. Exista doar cateva lucruri care nu merg, motiv pentru care sper sa-mi pot planifica o revenire cat mai rapida in handbalul norvegian. Sunt în afara zonei mele de confort.

– In varsta de 28 de ani, Camilla a incercat sa se adapteze schimbarilor de mediu, cautand sa invete o multime de lucruri despre baimareni. Orasul romanesc(n.r. Baia Mare) este, de asemenea, curat si confortabil, spune ea pentru publicatia VG. Intre timp, diferentele culturale au fost coplesitoare…

– A fost greu. A fost o perioada, in septembrie, cand nu am avut nicio putere. M-am simtit neputincioasa. Nu am avut nici energie deloc! Am fost obosita atat psihic, cat si fizic.

– A fost o alegere buna venirea in Romania?

– Aceasta este o intrebare dificila. Simt ca am facut dreptate intre mine si sport. A fost o provocare pe care mi-am dorit-o. Exista insa unele lucruri pe care mi-e greu sa le inteleg: este vorba despre modul in care se fac lucrurile aici. Totul este foarte diferit fata de ceea ce am facut si invatat acasa. Nu regret ca am venit in Romania. Este pentru mine o ocazie incredibila de-a juca impotriva a doi dintre cei mai buni portari si cred ca voi avea ocazia sa invat o multime de lucruri noi.

– Herrem locuieste impreuna cu sotul ei Steffen si cainele lor in Baia Mare, in apropierea granitei cu Ucraina. Cum este aici, la Baia Mare?

– Se munceste mult si greu pentru a mentine stacheta si a obtine performanta, iar  pre-sezonul  este cel mai dur, in ciuda experientei mele.

Vineri seara asteptam sosirea celeilalte jumatati a echipei(n.r. Larvik) in Baia Mare. Herrem  le-a intalnit pe Nora Mørk si Karoline Dyhre Breivang in orasul romanesc (n.r. Baia Mare),  in aceasta dimineata, iar fetele i-au adus bomboane si fulgi de ovaz pentru a-i reaminti atmosfera de prietenie de la echipa ei nationala.

– Personal, cred ca va fi distractiv sa le intalnesc din nou pe fetele din Norvegia. E aproape ca si cum as fi in echipa nationala din nou. Larvik este probabil mult mai sigura si stabila decat noi. Nivelul experientei lor este mai mare decat al nostru, astfel incat trebuie sa dam totul, daca vrem sa castigam. Mai avem de partea noastra si cei 2.500 de fani care ne sunt alaturi de noi in sala, ceea ce este o presiune in plus pentru orice adversar.

– Te-au intrebat antrenorii despre echipa Larvik ?

–  Aici nu functioneaza asa. Colegele ma intreaba, dar antrenorii nu mi-au cerut nici o informatie in acest sens.

– Nu ti se pare ciudat acest lucru ?

– Ba da, mi se pare ! Mi-ar fi putut cere informatii despre Larvik deoarece am jucat atatia ani in campionatul Norvegiei si m-am intalnit de mai multe ori cu aceasta echipa. Pentru mine acest aspect ar fi unul normal, insa aici poate ca lucrurile se petrec altfel.

Interviul cu Camilla Herrem se poate citi in original aici.

 

camilla