Loredana Ionescu este o tanara din Baia Mare care a reusit intr-un timp foarte scurt sa schimbe sute de destine prin intermediul proiectelor umanitare si pentru care formula verbala „nu pot” nu are nici o valoare atunci cand vine vorba de a oferi un sprijin celor care au nevoie.

Membra a Asociatiei SENS (siguranta, echilibru, noncomformism si sensibilitate), Loredana s-a implicat ca si organizator intr-o multime de proiecte de ajutor interuman, printre care amintim Shoebox, Kids for Kids, proiecte menite sa vina in sprijinul copiilor carora  viata nu le-a oferit prea multe.

Din dorinta de a schimba ceva si din pasiunea sa pentru biciclete, a adus la BaiaMare proiectul național SkirtBike, proiect care a revolutionat ideea mersului pe bicicleta in mediul urban si prin care isi propune sa schimbe radical tot ceea ce inseamna infrastructura dedicate biciclistilor in oras.

Prin tot ceea ce a reusit sa faca si sa transmita, Loredana Ionescu este un exemplu de spirit civic, omul pentru care nevoile celorlalti devin prioritate, omul care stie ca uneori trebuie sa iasa din confortul propriu pentru a intinde o mana catre cei care au nevoie. Cu toate ca nu este “nici simplu, nici bine, nici usor” sa faci ceea ce face ea,  Loredana se incapataneaza sa isi urmeze drumul, fiindca asa simte ea ca isi implineste menirea.

Zagreb-by-bike - Copy

– Ce te-a determinat sa participi la actiuni umanitare?

– La un moment dat am avut un esec, am pierdut tot ce se putea pierde pe plan financiar, aveam nevoie sa-mi revin cumva si am ales sa ma implic in activitati de binefacere pentru ceilalti.

In urma cu cativa ani cand am vrut sa ma implic, nu stiam pe ce usa se intra in ONG-uri. Am sunat la vreo cinci ONG-uri si am fost refuzata. Acum am propriul ONG, Asociatia SENS (siguranta, echilibru, nonconformism, sensibilitate) impreuna cu alte patru fete pe care le-am cunoscut la Skirtbike.

Ceea ce ma intereseaza este sa oferim ceva oamenilor din oras, stiu ca nu se poate schimba ceva la nivel global. Cred ca daca fiecare om ar face macar odata ceva pentru o persoana care are nevoie s-ar schimba lumea.

– De ce crezi ca oamenii reactioneaza mai greu cand vine vorba de a ajuta pe cei care au nevoie?

– Oamenii reactioneaza asa deoarece traim fiecare in cercul nostru limitat si ne este greu sa iesim din confortul vietii noastre doar de dragul altora.

– Ce crezi ca ii uneste pe oameni?

– Cred ca nevoia de apropiere, faptul ca avem multe lipsuri si fiecare incercam sa le umplem asa cum consideram mai bine, unii se apropie de altii pentru a-si suprima lipsurile, dar pana la urma cred ca lucrul acesta vine de la sine.

– Ce satisfactii iti aduce ceea ce faci?

– Simt ca fac foarte putin, ca este loc de mai mult. Satisfactia lucrului bine facut motiveaza cel mai mult. Sa vad ca oamenii se bucura de ceea ce fac este o realizare.

– Cum ai ajuns sa organizezi Skirtbike?

– Aveam ambitia de a face ceva al meu si am facut proiectul asta. La inceput nu stiam ce inseamna sa organizezi ceva intr-o comunitate, este multa munca. Treaba cu bicicletele m-a prins si am ramas in lumea asta.

Acum prioritatea mea este tot ceea ce inseamna mersul pe bicicleta in Baia-Mare, vreau sa schimb infrastructura destinata biciclistilor din oras.

– Un mesaj pentru maramuresenii.ro si mai ales pentru cititorii nostri

– Maramuresul e plai cu oameni faini, se stie. Oameni rabdatori si aprigi, cu seninatate prinsi in hora vietii, oameni de valoare care au nevoie sa fie descoperiti si apreciati, asadar un portal cu si despre maramureseni e necesar si binevenit pe harta online-ului romanesc. Sa-i fie parcursul mandru, ca portul nostru popular si puternic, ca taria apei noastre de foc!

loredana ionescu1 - Copy