De fapt, ce ne uneste pe noi, romanii?

Miorita? Sarmalele? Maria Tanase? Iia bunicii? Cheful de distractie din cluburi? Ce avem noi, romanii, specific, unic si usor de tinut minte? Ce-ar ramane, daca am lua de aici tot ce au si altii – poezie, haine brodate, carne tocata in foaie de varza?

Eu zic ca un singur lucru: dispretul.  Dispretul fiecaruia la adresa (majoritatii) celorlalti.

Romanii se detesta unii pe altii. Mai mult si mai vocal decat orice alta natiune am cunoscut. Si exact din cauza asta ma duc sa votez. Pentru ca simt dispret si vreau sa-l descarc. Pentru ca traiesc ura si vreau s-o consum. Pentru ca vreau sa le stric astora planurile, mosiile, sa le dau cu cheia pe masina cu girofar si sa le pun r…t pe clanta de la Cotroceni.

Ma duc sa votez ca vreau sa ma razbun. Si nu doar pe alesi, astia care se tot voteaza intre ei de 25 de ani.

Vreau sa ma razbun mai ales pe alegatori. Da, pe voi care alegeti altfel de cum cred eu ca e moral, inteligent si responsabil. Si pe voi care luati punga cu mancare. Dar mai ales pe voi care nu cautati sa aflati cine va conduce. Sau care le iertati tot: si hotia si minciuna si prostia.

Ma duc la vot pentru ca, din cand in cand, mai trebuie sa mai intre si un om in gradina zoologica.

Ma duc la vot sa ma razbun pe o rama. Aia care traieste in balegarul sperantei ca urmatorul imbogatit e ea. Macar uneia de i-as anula votul si ma voi simti om.

Ma duc la vot sa ma razbun pe un papagal. Ala care traieste pe craca job-ului sau de comentator la televizor, in vreme ce-si poleieste colivia din banii fraierilor pe care i-a dresat.

Ma duc la vot sa ma razbun pe un magar. Ala care ne tine pe loc, incapatanat si infricosat ca el nu intelege nimic din drum.

Ma duc la vot sa-l iau pe al vostru, ticalosilor, orbilor, tradatorilor, sa-l mototolesc si sa-l arunc la cosul de gunoi al istoriei!

Nu pot sa arunc decat unul, stiu.
Pentru ca nu pot lovi in el decat cu un singur vot: al meu.

Dar am facut destula scoala incat sa stiu ca unu e mai mare ca zero.