Prodance 2000 este deja un brand cu tradiție în Baia Mare, nenumărați copii și adulți pășindu-i pragul de-a lungul celor 14 ani de activitate. Deseori auzim de performanțele perechilor antrenate aici, la concursuri naționale și internaționale, și de evenimentele inedite organizate de Prodance pentru iubitorii dansului. Dar cum se desfașoară cursurile la școala de dans Prodance 2000?

De întreaga activitate și de coordonarea tuturor grupelor, fie ele de copii, de amatory sau de profesioniști se ocupă echipa de antrenori, formată din Carmen Sînă, Noemi Popa, Dora Roatiș și Dorina Farcaș, sub conducerea executivă a lui Lorand Ilyes, președintele clubului.

Ultimele două săptămâni au fost de foc în comunitatea de dansatori Prodance, pentru că pregătesc intens evenimentele de sfârșit de an. Copiii fac ultimele repetiții pentru Spectacolul de Crăciun, grupele de adulți se antrenează pentru proba de absolvire a cursurilor de dans, iar dansatorii de performanță au muncit intens pentru ultimul concurs din acest sezon competițional.

prod02

Dacă ajungi la unul din cursurile Prodance 2000 te convingi imediat că dansul nu are vârstă, îl poate practica oricine, pentru că, așa cum zicea Martha Graham, “Dansul este limbajul ascuns al sufletului”. Grupele de adulți de la Prodance știu asta deja și, indiferent că sunt începători sau cu experiență, vin la dans cu mintea și sufletul deschise, așteptând cu nerădare fiecare oră. Cei mai începatori dintre ei au cursurile luni și miercuri seara, în timpul cărora învață, pe parcursul a trei luni (cât durează un curs pentru începători), șapte stiluri diferite de dans: vals, tango, salsa, bachata, dans liber, twist-rock și dans popular.

 

Joi e una din cele mai așteptate zile din săptămână pentru adulții de la Prodance, pentru că este “Seara de dans”, în care ei socializează, dansează, exersează, în atmosfera prietenoasă și elegantă a sălii de dans. Ocazional, seara de dans se desfășoară în locații inedite, în diferite localuri din oraș, unde dansatorii fac senzație la propriu.

Unul dintre iubitorii dansului e și Raul Czompa, care mărturisește: Am ajuns să văd dansul dincolo de “dans. A fost un veritabil curs de dezvoltare personală! Oameni frumoși, ambianță placută, activitate relaxantă, socială, sport, amici, prieteni, cu alte cuvinte, toate ingredientele pentru o activitate reușită din toate punctele de vedere!”

Dacă vreți să evadați din rutină, să văsimțiți mai tineri și mai în formă și să trăiți experiența unică a dansului, căutați echipa de la Prodance 2000! Îi găsiți la ei pe site sau pe pagina lor de Facebook. De restul se vor ocupa ei. Mai jos aveți imagini de anul acesta din august, de la un spectacol demonstrativ susținut de echipa Prodance în Parcul Regina Maria.