Povestea echipei Ospătari Baia Mare a început în anul 2007, când o mână de ospătari a luat decizia ca actul de servire a clienților și asigurarea serviciilor de alimentație la un eveniment să ajungă la un stadiu superior și care să se distingă prin calitatea ireproșabila a servirii, printr-un cod comportamental fără cusur și printr-o uniformă care reprezintă stilul lor perfecționist.

Gabriel Pop, reprezentantul echipei și cel care are grjă ca toate cerințele persoanelor prezente la un eveniment să fie îndeplinite cu strictețe, ne-a dezvăluit câteva secrete din culisele unui amplu sistem de servire la un protocol, dar și rețeta succesului pe care aceștia îl poartă cu ei încă de la debutul activității lor.

Gabriel este omul care poartă răspunderea reușitei unui eveniment, este cel care se gândește, mai întâi de toate, la situația financiară a colaboratorilor săi, pentru că, așa cum veți afla din interviul de mai jos, unii dintre cei cu care colaborează sunt șomeri sau nu au niciun fel de venit, dorind astfel să le ofere o viață mai bună.

gabriel pop

Dincolo de responsabilitatea enormă pe care o are, Gabriel știe cât de important este un aspect fizic îngrijit al celui care servește mâncarea, astfel încât o bună parte din profitul pe care echipa îl are la un eveniment îl redirecționează către saloanele de înfrumusețare din oraș, formându-și astfel o serie de parteneri fideli. Prin acest proces, îi ajută și pe cei care au ca activitate domeniul de înfrumusețare, toate acestea alcătuind un armonios șir continuu de dezvoltare și ajutor reciproc ale activităților lor.

Gabriel are un program laborios de organizare și planificare a evenimentelor, acesta ținând legatura cu managerii restaurantelor, cu bucătarii, cu oamenii care apelează la serviciile lor, căutând mereu ca toți cei cu care interacționează să rămână cu gustul plăcut al unui eveniment de neuitat. Gabriel este omul care își pune sufletul pe tavă la orice eveniment.

În data de 15 august 2013, echipa OSPĂTARI BAIA MARE a avut un număr considerabil de ospătari pe teren, 120 la 11 evenimente desfășurate concomitent, iar în 16 august 2012 au fost prezenți 60 de ospătari la o nuntă cu 3000 de invitați, din județul Satu Mare. În 2014, OSPĂTARI BAIA MARE a avut în componența sa 85 de ospătari și bucătari pentru patru restaurante din Baia Mare, trei din Negrești-Oas, unul din Satu Mare și unul din Sighetu Marmației. Toate aceste date reflectă competențele lor profesionale și faptul ca se dedică în totalitate meseriei lor.

Un aspect interesant îl constituie faptul că, din echipa lor fac parte și colaboratori care la rândul lor sunt politiști, jandarmi, profesori, ingineri. Ei fac acest lucru din dorința de a-și rotunji veniturile, dar și pentru că vor să facă parte dintr-un mediu plin de energie pozitivă.

Marius Copestiuc, unul dintre ospătari. declară că: “Încercăm ca persoana care vă aduce mâncarea la masă să vă zâmbească, să vă servească cu tot ce doriți, iar la plecare să-l considerați prietenul dumneavoastră.”

Activitatea lor e laudabilă, demnă de aprecieri, iar încercarea lor de a face întotdeauna lucrul ca la carte merită promovată și susținută. Povestea lui Gabriel Pop și a echipei de ospătari o putem afla chiar de la el, în interviul de mai jos: