Incep prin a-mi cere scuze pentru formula vulgara din titlu. E necesara insa, tot asa cum in chirugie e necesar bisturiul. Care nu e un instrument simpatic, ba chiar poate sa te raneasca daca nu esti atent. Tot la fel cum un pupincurist poate ajunge sa te umple de balele lui toxice, daca pierzi o clipa vigilenta si pleci urechile sau te intorci cu spatele.

Asta se intampla acum. Dupa ce si-au facut limba covor fermecat, cu care Ponta tocmai s-a prabusit in cursul manevrelor de aterizare la Cotroceni, stapanii presei aservite isi cauta un nou pasager.

Doar 24 de ore de buimaceala au trecut si noile ordine au fost date, intr-un soi de 23 august pe dos, in care ii abandonam pe rusi si chinezi si facem pace cu nemtii. Albastre si pline de vanatai, limbile au fost scoase din nou din teaca pentru a fi facute covor, in calea lui Iohannis.

Sa curga balele-n pahare si matraguna inapoi in sticle! Sinuciderea cu public ramane, totusi, patentul fraierului de Turcescu. Astia sunt mai sofisticati.

Exact ca-n O mie si una de nopti, fiecare seara e mai interesanta decat cealalta. Traficanul de copii de ieri e acum castigatorul clasei medii. Copiii “vanduti” sunt probabil asteptati in curand intr-un studio de televiziune, unde Ponta le va da burse de studii la Berlin. Babele de la tara, salvatoarele natiunii de care pana mai ieri nu se putea atinge nimeni (ca imediat aparea un piept musculos sa le apere), sunt acum, din nou, niste biete anonime care nu inteleg nimic. Spalatii pe creier de pe internet (expresia mea favorita de duminica seara) sunt azi oamenii responsabili care au inteles adevarul.

Da, bah, l-au inteles, in ciuda minciunilor voastre! L-au inteles, oricat ati incercat sa-i pacaliti. L-au inteles printre randuri, printre strambaturi, printre schemele voastre faciale. L-au inteles pentru ca sunteti actori prosti. Pentru ca minciuna se vede pe fata – si spectacolul ei e fascinant.

V-ati gandit ca poate se aia se si uita lumea?  Pentru ca show-ul e de comedie. Pentru ca meseria voastra e de gladiatori: niste sclavi care se lupta in arena. Ei, uite ca leul a fost mai puternic si v-a mancat…!

Cam lunga introducerea pentru un mesaj mai degraba scurt. Domnule Iohannis: Ponta a pierdut si pentru ca i-a cam placut pozita lui Ceausescu: intins pe burta, cu piticii astia peste el, facandu-i masaj.

Stati drept. Nu va lasati iubit de specialistii in emotii false. Stati drept si o sa plece pana la urma.

Si puricii mor de foame daca nu ajung la sange.