Ma numesc Diana Gaie si sunt de cateva saptamani editor al paginilor web miriimaramuresului.ro si maramuresenii.ro. Am studiat la Colegiul National Mihai Eminescu din Baia Mare si am absolvit Facultatea de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Sunt spontana si merg deseori pe mana intuitiei. Ma fascineaza viata, natura si omul. Complexitatea omului m-a surprins de fiecare data si m-a facut sa constat frumusetea lui, dar si partile mai putin bune. Cred in bunatatea omului care, de multe ori, este ascunsa sau reprimata.

Poate suna ipocrit, dar n-am cunoscut niciodata invidia sau aroganta. Nu stiu cum se simte, dar din cele observate, nici nu-mi doresc. In schimb, mi-e foarte greu sa tolerez prostia umana. Omul poate evolua atat de frumos, se poate «acorda » cu natura, cu frumusetile ei, cu iubirea, cu empatia, consideratia si cu toate aspectele frumoase care ne inconjoara.

Iubesc animalele. Am doua pisici, trei caini si doi iepuri. Imi permit sa afirm ca sunt fiintele cele mai «sincere», capabile sa ofere omului iubire neconditionata si cred cu tarie ca ne-au fost date cu un scop anume, acela de a ne face mai buni. Vreau sa infrumusetez suflete si incerc de fiecare data sa-i fac pe oamenii cu care interactionez, sa zambeasca, sa se simta intelesi si acceptati.

Am ales sa ma alatur echipei maramuresenii.ro fiindca imi doresc inainte de toate sa scriu. Mi s-a oferit aici in aceasta echipa mai mult decat atat, pentru ca acum am posibilitatea de a scrie despre oameni frumosi, simpli, onesti si despre oameni care-i inspira pe ceilalti fie printr-un comportament exemplar, fie prin realizarile lor si curajul de a construi lucruri marete, oricare ar fi ele.

Vreau sa-i ajut pe acesti oameni sa iasa din anonimat. Sa simta ca munca lor este apreciata, sa se simta valorificati. Exista printre noi oameni minunati, al caror caracter poate servi drept un exemplu pentru multi dintre noi, dar din pacate nu-i cunoastem, pentru ca mass media se ocupa cu prioritate doar de politicieni sau de accidente, crime si alte tragedii, iar statul este preocupat, in general, sa nu faca nimic de folos pentru cei care muncesc si ii alimenteaza bugetul.

Vreau sa-i scoatem la lumina pe oamenii frumosi de langa noi, sa le recunoastem meritele si sa fim recunoscatori pentru ca au ales sa ramana aici, printre noi, desi poate munca si talentul lor ar fi fost mai pretuite si mai bine platite in alte tari.

Multumesc echipei maramuresenii.ro pentru oportunitatea de a ma alatura acestei initiative si pentru ca oamenii care au lansat aceasta idee au avut incredere in mine. Ma simt privilegiata ca am ocazia sa lucrez cu oameni care au puternice si sanatoase principii de viata si care pun pret pe valorile spirituale si umane cu adevarat importante si reprezentative pentru un om implinit.