Handbalul este un sport cunoscut și foarte îndrăgit în Baia Mare. Și nu numai în Baia Mare ci și în împrejurimile capitalei de județ și în aproape întregul Maramureș. Sunt oameni pasionați care vin, ocazional sau etapă de etapă, la meciuri în Baia Mare. Nu contează că este masculin sau feminin, ei vin: handbal să fie!

Un astfel de suporter este și Ion Tomoioagă din Vișeu de Sus, care lucrează în cadrul structurilor MAI și care nu pierde nicio ocazie de a-și vedea echipa de suflet, HCM Baia Mare, la lucru. Ion face, la fiecare etapă jucată pe teren propriu de către fetele de la HCM, aproximativ 300 de Kilometri dus-întors, cu mașina personală.

tomo02

 

Ieri, fiind prima etapă din retur, meciul HCM-ului cu Craiova, echipa având și un cuplu nou de antrenori, a ținut nepărat să fie prezent la sală, însa nu era sigur că va ajunge, din cauza condițiilor meteo, a zăpezii și avalanșei produse în Gutâi. A riscat, a pornit la drum și a ajuns în timp util la meci, unde și-a putut încuraja, pe viu, favoritele. De remarcat că, după meci, a pornit din Baia Mare spre Borșa, la 21.30, urmând ca la ora 3.00 din noapte să pornească din nou la un drum lung de câteva sute de kilometri.

tomo03

Pasiunea pentru handbal l-a făcut să participe și la Campionatul European de handbal feminin de la Debrecen, Ungaria. Iată așadar, un om, un suporter adevărat al HCM-ului pentru care niciun obstacol, nicio barieră nu este de netrecut atunci când este vorba de echipa favorită. Felicitări, Ion Tomoioagă!