Atunci cand spui Narcisa Suciu, cu siguranta te gandesti la Maramures, la “Mocirita cu trifoi’, la “Florile dalbe”. Chiar daca s-a stabilit in Finlanda in 2010, unde este casatorita cu un cetatean finlandez, Narcisa, devenita Miettinen ulterior, isi aminteste cu drag de Maramuresul natal.

narcisa-suciu-20-dec-foto-narcisa-in-concert

In prezent, Narcisa Miettinen a devenit eleva la o scoala locala, unde invata limba sotului, finlandeza, pentru a putea comunica mai usor. Modesta, chiar daca unii au uitat de muzica ei, marturiseste “Atata vreme cat cineva va dori sa ma auda cantant, eu voi canta”.

Desi pare ciudat, in momentul in care simtea ca lumea ei se naruie, Narcisa Suciu a gasit in Veikke, cel care avea sa ii devina sot, un sprijin pentru ea si fiica ei Daria si, devreme ce nu mai exista nimic aici care sa ii aminteasca de familie si de vremurile de odinioara, a preferat sa plece in tara sotului, dar continuand sa pastreze, intr-un fel sau altul, legatura cu Romania si cu Maramuresul natal.

narcisa-suciu-sot-fiica

In curand, pe Maramuresenii.ro, un interviu cu Narcisa Miettinen. Pana atunci, va las in “compania” uneia dintre frumoasele melodii ale fetei blande si cu par cret din Maramures: