La finele săptămânii precedente, dansatorii de la Prodance 2000 au participat la două competiţii: una internaţională, în Bucureşti, acolo unde Bogdan Suciu şi Carina Breban au fost la un pas de finala Rising Star; una naţională, în Alba Iulia, în cadrul căreia Zoltan Bagosi şi Dorina Farcaş au fost la un pas de podium la Clasa D. Florin Vlad şi Natalia OConnor, care se antrenează la şcoala băimăreană atunci când sunt în România, au cucerit o medalie de bronz la Campionatul Naţional al Americii. Săptămâna aceasta vine cu evenimente numeroase la Prodance 2000, în prim plan fiind seminarul de dansuri Latino susţinut de Marton Somodi, un… făuritor de campioni mondiali.

Circa 800 de perechi au concurat – timp de trei zile, în Sala polivalentă din capitală – în cadrul ediţiei 2016 a concursului internaţional WDSF Dancemasters Bucureşti. Prodance 2000 a fost reprezentat de perechea formată din Bogdan Suciu şi Carina Breban, aceştia evoluând la două secţiuni. În cadrul categoriei Rising Star, Adulţi, Standard (35 de perechi înscrise), băimărenii s-au clasat pe locul 7, primul sub linie pentru marea finală. La categoria World Open, Standard (81 perechi înscrise din 14 ţări, 12 dintre perechi fiind în primele 50 din lume), Bogdan şi Carina au obţinut locul 39.

Bogdan și Carina

Bogdan și Carina

În acelaşi timp, în Alba Iulia a avut loc concursul naţional dotat cu Cupa ProDance, ediţia 2016. Peste 170 de perechi s-au întrecut la această competiţie, printre care şi băimărenii Zoltan Bagosi şi Dorina Farcaş. Cei doi au dansat în cadrul Clasei D, categoria de vârstă adulţi, dansuri Latino. Zoltan şi Dorina s-au clasat pe locul 4, fiind la un sigur punct distanţă de podium.

Zoltan și Dorina

Zoltan și Dorina

Tot la finele săptămânii precedente s-a desfăşurat şi Campionatul Naţional al Americii – USA Dance National DanceSport Championships -, organizat de catre Federaţia USA Dance. Băimăreanul Florin Vlad şi partenera sa, Natalia O’Connor, au obţinut medalia de bronz din 21 de perechi participante la categoria de adulţi, dansuri Standard.

Florin și Natalia

Florin și Natalia

Următorul concurs pentru perechile de la clubul băimărean va fi Cupa Floris, planificat în 9 aprilie la Bistriţa. De asemenea, la şcoala de dans Prodance 2000 agenda este ca de obicei „populată” şi de altfel de evenimente. Astfel, miercuri şi joi 20 dintre perechile clubului vor urma seminarul de pregătire susţinut de Marton Somodi din Târgu Mureş, tematica fiind dansurile latino-americane.

„Invitatul nostru este unul dintre cei mai valoroşi antrenori din România, el având cucerite zeci de titluri naţionale şi mai multe titluri mondiale graţie perechii formate din Paul Moldovan şi Cristina Tătar”, a menţionat Lorand Ilyes, preşedinte Prodance 2000.

De asemenea, vineri, 8 aprilie, două dintre grupele de aduţi vor finaliza cursul pentru începători cu o inedită demonstraţie de dans.