Ziua Internațională a Dansului este celebrată începând din anul 1982, atunci când Institutul Internațional de Teatru, prin Consiliul Internațional al Dansului, a hotărât ca în 29 aprilie – în lumea întreagă să fie sărbătorit dansul. Data nu a fost aleasă întâmplător, evenimentul marcând și ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810).

Dat fiind că Ziua Internațională a Dansului cade în Săptămâna Mare, Prodance 2000 vă invită azi mâine să punctăm împreună această sărbătoare. Evenimentul de azi, vineri, 22 aprilie este programat cu începere de la ora 18.00, în Piața Millenium din Baia Mare.

eveniment dans in  Piata Millenium - iul. 2013

Copiii din grupele începătoare și intermediare de la Prodance 2000 vor deschide programul de sărbătoare. Dacă micii dansatori vor fi deliciul serii, cu certitudine veți aprecia și evoluțiile perechilor de performanță ale clubului băimărean, care au pregătit momente speciale.

dans copii in Piata Millenium - iul.2013

De asemenea, perechile care au urmat la Prodance 2000 cursurile destinate adulților vor dansa salsa, bachata, vals vienez și… roate din Maramureș. Această parte a evenimentului nu va decurge după coregrafii prestabilite, fiecare pereche fiind liberă să improvizeze. Toată lumea este invitată să se alăture celor de Prodance 2000, într-o demonstrație că dansul este un mijloc de exprimare artistică liberă de orice granițe: de vârstă, naționalitate, cultură, pregătire etc.

Sâmbătă, perechile de performanță de la Prodance 2000 vor continua să pledeze în favoarea frumuseții dansului, de data aceasta în cadrul concursul național ”Cupa Clujului”, care se va derula în Sala sporturilor ”Horia Demian”.

eveniment dans in parc - aug. 2014

Duminică, Prodance 2000 Baia Mare, Spria Top Dance si Medio Monte (ultimele două din Baia Sprie) organizează în parteneriat concursul național “Cupa Spria Top Dance”. Acesta va avea loc în sala de sport din Baia Sprie, cu începere de la ora 8.30.

Circa 200 de perechi de la peste 20 de cluburi din țară sunt așteptate la această competiție. Pe lângă perechile trimise în concurs, clubul Prodance 2000 va fi prezent la evenimentul din Baia Sprie și cu un spectacol susținut de cei mai mici dansatori de la școala băimăreană (performerii au vârste de la 4 la 11 ani).

Nu va lipsi un moment de dans destinat spectatorilor, pentru ca – de la ora 18.00 – campionii Statelor Unite ale Americii la dansuri Standard, Florin Vlad și Natalia O’Connor, să îi provoace pe cei prezenți la un show de un rafinament aparte.

Florin și Natalia

Florin și Natalia