Săptămâna trecută, în Baia Mare, s-a deschis o sală de escaladă și bouldering (formă de cățărare întreprinsă fără asigurare), cursuri, antrenamente și evenimente, denumită Gaia Climbing. Aceasta este o premieră pentru oraș. Sala este situată pe Strada Serelor, la Casa Tineretului, în Corpul B unde sunt așteptați atât adulți, cât și copii.

Înainte de cățărare, persoanele care nu au practicat niciodată acest sport pot să participe gratuit la un instructaj de siguranță care presupune folosirea corectă a echipamentului, tehnicile de cățărare, dar și modalitățile pentru prevenirea incidentelor.

Panoul de cățărare are o înălțime de 7.5 metri. Tarifele pornesc de la 15 lei pe zi, iar prețul pentru accesul general în sală acoperă intrarea și un număr nelimitat de cățărări timp de o zi.

În zilele următoare, vom publica pe maramuresenii.ro un interviu cu inițiatorii acestei activități pentru a afla cât de mult au muncit pentru visul lor, ce fel de greutăți au întâmpinat și cum este primit acest demers de băimăreni.

Până atunci, însă, puteți afla detalii pe siteul lor oficial: http://gaiaclimbing.ro/ sau pe pagina de facebook.