Primarul din Baia Sprie, Dorin Vasile Pașca este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese de natură administrativă deoarece „în calitate de primar a semnat atât documentele prin care fratele său a fost angajat în cadrul Primăriei orașului Baia Sprie (contractul individual de muncă și actul adițional la contractul de muncă), cât și dispoziția de încetare a contractului individual de muncă al acestuia, încălcând, astfel, dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004”.

Însă primarul Dorin Vasile Pașca spune că în opinia sa nu este vorba despre niciun conflict de interese: „Din punctul meu de vedere, este aplicabilă Legea 161 /2003 și nu la articolul la care ei fac referire în comunicat. Voi contesta raportul și voi fi între cele cateva sute de aleși locali care au o problemă. Din punctul meu de vedere, nu consider că am încălcat legea, am studiat-o și eu cu un avocat și nu cred că punctul lor de vedere este cel corect. Fratele meu a fost încadrat pe funcția de consilier al primarului”.

Acesta a trimis Agenției Naționale de Integritate o înștiințare prin care își susține punctul de vedere și așteaptă să primească un răspuns în acest sens.

vasile-dorin-pasca-primar-baia-sprie