Caravana Filmelor TIFF ajunge la Baia Mare, între 22 și 26 iulie, în Piața Cetății din oraș, pentru cinci seri de filme spectaculoase în aer liber. Un film românesc viu și colorat despre generația anilor 2000 – Lumea e a mea, o poveste despre o dragoste interzisă – Carol, un thriller cu multiple nominalizări la Oscar – Camera, câștigătorul statuetei pentru Cel mai bun film străin, Fiul lui Saul, și un True Detective spaniol fascinant – Mlaștina, vor captiva publicul în fiecare dintre cele cinci seri, de la 21.45.

Intrarea este liberă.

CARAVANA_TIFF_2016_BAIA_MARE

Baia Mare este unul dintre cele peste 15 orașe în care Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă, din iulie până în septembrie. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Program 22 – 26 iulie | Piața Cetății

Vineri, 22 iulie          

Lumea e a mea (r. Nicolae Constantin Tănase) | 104’, România

Cu: Ana Maria Guran, Florin Hrițcu

Larisa este o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Un film despre revolta unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Premiul pentru Cel mai bun film de debut la TIFF 2015.

 

Sâmbătă, 23 iulie

Carol (r. Todd Haynes) | 118’, Marea Britanie, SUA

Cu: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson

Therese este vânzătoare într-un magazin universal din Manhattan când o întâlneşte pe Carol, o femeie atrăgătoare, prizonieră într-un mariaj lipsit de dragoste. În curând, legătura lor va deveni mai intimă, dar este New York-ul anilor ’50 pregătită pentru ea?

Multiple nominalizări la Oscar. Premiul pentru Cea mai bună actriţă (Rooney Mara) şi Queer Palm la Cannes 2015.

 

Duminică, 24 iulie

Camera / Room (r. Lenny Abrahamson) | 118’, Irlanda, Canada

Cu: Brie Larson, Joan Allen, Jacob Tremblay

O femeie este ținută captivă împreună cu băiețelul ei în vârstă de doar cinci ani într-un șopron din grădină. Totul a început în momentul în care Old Nick a păcălit-o să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost răpită atunci și adusă în „Cameră”, iar ani mai târziu, e încă prizonieră.

Premii: Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță – Brie Larson; nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film

 

Luni, 25 iulie

Fiul lui Saul / Son of Saul (r. László Nemes) | 107’, Ungaria

Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont.

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul din crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite.

Câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin în 2016! Marele Premiu la Cannes 2015

 

Marți, 26 iulie

Mlaștina / La isla mínima (r. Alberto Rodríguez) | 115’, Spania

Doi adolescenţi dispar dintr-un oraş din mijlocul mlaştinilor din Guadalquivir. Doi detectivi sunt trimişi de la Madrid: folosesc metode diferite, dar niciunul nu se află în cel mai bun moment al carierei. Curând îşi vor da seama că mult mai mulţi tineri au dispărut în ultima vreme şi că există o sursă de bunăstare locală: traficul de droguri.

Premiul Scoica de Argint pentru Cel mai bun actor (Javier Gutiérrez) – San Sebastian 2014, Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor principal, Cel mai bun scenariu original – Premiile Goya 2015

 

Intrarea la proiecţii este liberă.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen, Romgaz

Cu sprijinul: Fundației Baia Mare 2021, Primăriei Municipiului Baia Mare

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Partener de monitorizare: mediaTRUST