Auzi de la diferiți pămpălăi că acești caricaturiști au întrecut măsura. Adică, tăntălăii aveau măsura, ei știau până unde ține ea în mijlocul Parisului… și au văzut că această măsură a fost întrecută de umoriști. Erau chiar prea de râs. Caricaturiștii nu sunt buni. Și-au depășit atribuțiunile, ale căror limite au fost trase imaginar dar strict de tăntălăii care sunt “lideri de opinie” prin retardatele societăți medievale ale estului European. Dealtfel, acești tăntălăi susțin nelimitat libertatea de exprimare, dar până la o anumită limită. Tăntălăii nu au probleme cu decapitarea concretă a oamenilor vii – care ajung să nu mai aibă cap din cauza radicalismului islamist. Ei nu au probleme nici cu violurile în grup, cu vânzarea fetelor în piață, cu executarea în masă a celor care nu convin unor șleahte de mahomedani religioși din Statul Islamic. Nu contează nici bombardamentele NATO, dronele americane care ucid oamenii cu telecomandă. Totul este perfect. Până la caricaturi. Cu acestea chiar că a fost întrecută măsura. Era momentul ca desenatorii să fie mitraliați.

Orice se poate face cu ei… dar caricaturile sunt interzise. Cu musulmanii trebuie să te comporți finuț. Pentru a le arăta cum stă treaba cu democrația și drepturile omului, este bine să pui embargo pe medicamente (1990-2003) cum a fost pe vremea lui Saddam Hussein, indiferent de câți irakieni o să moară; se estimează că au încremenit din această cauză circa 500.000 de copii irakieni; plus femei, bărbați care nu mai aveau medicamentele de care le depindea viața. Știu, nu este nici un fel de genocid că aceștia nu erau creștini, nici europeni, nici americani… oricum sunt prea mulți. Să fie invadați pe motivul unor presupuse și inexistente arme de distrugere în masă. Puteau să fie bombardați până îi ucideau pe toți. Să le facă orașele una cu deșertul. Se poate intra peste arăboi, la ei acasă, cu lansatoarele de flăcări, să le nimicești familia… așa civilizat, democratic… gen secolul 21. Se pot împușca de aproape la ei în curte, că acolo este teatru de operațiuni. Să fie oricâte milioane de victime colaterale, fetițe, băieței, femei, bărbați uciși de americani & NATO din greșeală.

Să fie înarmate diferite grupări, cu armament modern creat de puterile vestului. Puteau să fie favorizați unii, ajutați, antrenați, așa cum era cândva Bin Laden mare prieten al americanilor, apoi ucis ca un ultim jeg. Sau Saddam, ascuns prin găuri. Poți trimite trupe de comando să asasinezi liderii acestor țări și să instalezi în locul lor niște mizerabili pe care să îi controlezi cum vrei, să poți să le exploatezi resursele de țiței spre exemplu. Așa, democratic, liberal, capitalist-american. Vezi ce frumos au instalat democrația prin Irak, cu tancurile și bombardamentele de nu a rămas piatră pe piatră… apoi au plecat acasă. Iar mai recent este Bashar al Assad strâns cu ușa inclusiv prin înarmarea masivă a celor care au devenit cancerul numit Statul Islamic.

Milioane de tone de napalm puteau să arunce pe arabi deștepții americani, așa cum au făcut prin Vietnam; sau puteau să arunce câteva bombe nucleare, cum au făcut în Japonia. Puteți să îi prindeți pe unii, eventual dintre cei care nu au nici un fel de vină sau implicare în toată mizeria, și să îi torturați câțiva ani în cuștile din Guantanamo, apoi să le dați drumul. Toate acestea nu sunt nici o problemă… dar nu caricaturile… că îi jignești. Nu mai aveți pic de respect. Ce bine era totul, până nu erau desenele. De fapt, era perfect. Ce păcat, acești caricaturiști nu au măcar puțin bun-simț, își permit ei să deseneze, așa, la liber, fără să ceară aprobare de la “liderii de opinie” ai tăntălăilor din estul european. Pentru numele lui Allah cel mare, vă rog să nu mai desenați… că îi radicalizați.