A trecut primul tur al alegerilor prezidentiale. Stim chiar si rezultatele. Pentru unii muma, pentru altii ciuma(rosie). Am aflat chiar si prezenta la vot. Per total ne-am descurcat onorabil. Stiti si voi prea bine ca romanului i s-a acrit de clasa politica si o taxeaza la fiecare alegere, deci scorul este mult peste asteptari. Sincer.

Morosanul este un caz aparte. El este pur si simplu scarbit de ceea ce se intampla prin tara. Vede cu ochii lui cum cei care guverneaza destinele natiunii uita mereu de judetul din Nordul extrem al tarii. Aici nu se intampla mai nimic. Acum pe ultima suta de metri s-a incercat spalatul creielor. Spre bucuria mea au esuat. In Maramures a castigat dreapta.

In Maramures prezenta la vot a fost sub orice critica. In principiu conducerea partidelor ar trebui sa ia masuri. Deja este al nu stiu catelea scrutin in care morosanul nu iese la vot. Ar trebuie sa dea de gandit pe la centru. Oare se va schimba ceva? Nu… stati linistiti, nu vor mobilizare in zona aceasta. Le este frica de morosan.

Daca iese morosanul la vot, el va vota dupa dictonul: dupa pui de morosan, sa nu dai cu bolovan, ca de l-ai pali…La cati bolovani am primit in ultimii 25 de ani mi-e tare frica pentru integritatea celor care fura… pardon, guverneaza. Asa ca tin judetul si inclusiv morosanul la limita subzistentei. Asa este bine pentru jegosi… pardon, politicieni.

Eu totusi sper ca in 16 noiembrie, morosanul va arunca bolovanul. Si imi doresc sa il si paleasca pe cel din stanga.