Primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, sesizând lipsa tot mai acută a forței de muncă calificate de pe piața muncii din Romania a început să facă demersuri pentru înființarea ,în cadrul școlii gimnaziale “Lucian Blaga” Fărcașa, a unei școli profesionale care sa pregătească muncitori calificați în meserii care se cer în zona noastră, respectiv: sudor și operator CNC (operator masini cu comandă numerică) .

Pentru materializarea acestui demers, primarul a luat legătura cu toti factorii responsabili din comună: școală și industrie, iar miercuri,12 noiembrie 2014, l-a invitat la sediul Primariei Fărcașa, pentru o primă rundă de discutii, pe domnul Stelian Fedorca, consilier al Ministrului Educatiei Naționale. Domnul Fedorca a fost însoțit în vizita sa la Fărcașa de către doamnele Livia Pop, inspector discipline tehnologice si Camelia Bogdan, purtător de cuvânt al Inspectoratului școlar Maramures.

farcasa3

La discutii au participat, alături de cei mentionati, domnisoara Natalia Nistor – manager resurse umane, Erdely Zoltan – manager de calitate, ambii de la societatea Eaton Electro Productie SRL Sîrbi, doamna Viorelia Vele – director Scoala gimnazială”Lucian Blaga” Fărcașa si domnisoara Rodica Giurgiu – secretar Primăria Fărcașa.

Primarul Ioan Stegeran a menționat că înființarea unei scoli profesionale în Fărcașa, în anul scolar 2015-2016, se poate face printr-un parteneriat între Primărie, școala Fărcașa, Inspectoratul școlar județean si firma Eaton. Conducerea firmei Eaton a arătat totala disponibilitate pentru înfiintarea, într-o primă fază, a doua clase.

farcasa4