Suntem abia la mijlocul lui ianuarie și mai avem, teoretic, încă minim o lună de iarnă grea, dar gropile au apărut deja în asfaltul de pe bulevardele centrale ale Băii Mari, pe Bulevardul București în zona McDonalds și Rivulus fiind deja semnalate foarte multe cratere în asfalt.

Deoarece în această iarnă nu am avut decât maxim două reprize de zăpadă serioasă, iar firma care a câștigat dreptul de a plăti șmecherilor orașului comisionul din banii pentru deszăpezire nu prea s-a deranjat să își scoată echipele în teren și nici nu a consumat din stocul de nisip și sare, rezultă că aceste găuri în asfalt nu sunt neapărat rodul eroziunii în urma deszăpezirii, ci mai degrabă sunt rezultatul muncii în doi peri și asfaltărilor de formă, la calitate slabă, realizate anii trecuți.

Să nu uităm că Bulevardul București a fost reasfaltat integral nu mai departe de acum doi ani, chiar în mandatul actualului primar. Calitatea lucrării se vede astăzi, când gropile răsar cu zecile de sub zăpada pe care prietenii de la Rosal nu s-au zbătut prea tare să o înlăture.

Imaginea reală a competenței și șmecheriilor administrației Cherecheș începe să iasă la lumină. Baia Mare este singurul oraș din România (și poate din Europa) unde se organizează patru festivaluri pe an, unde străzile se reasfaltează anual, unde nămeții sunt considerați parte a peisajului urban și unde se cheltuie milioane de euro pe salariile unor sportive venite de aiurea, în vreme ce copiii locuitorilor care vor să facă sport nu au condiții minimale decente.

Gropi-asfalt