Singura rubrică lizibilă în ziarele locale de azi din Maramureș este cea de Decese. În rest, toate paginile sunt pline de calomnii josnice nesemnate împotriva candidatului ACL și minciuni ori promisiuni ale lui Ponta și ale penalilor lui locali, plus mici petice de reclame pro-Iohannis.

Maxim patru sau cinci articole jurnalistice în 16 sau 20 de pagini. Iar toată această mizerie ajunge la cititori fiindcă este plătită din bani publici, să nu vă imaginați că vreun mafiot din politică plătește din buzunarul lui aberațiile pe care le comandă în ziare.

Când vă mai mirați de ce trăim în halul ăsta și de ce calitatea vieții publice este de nivelul România TV și Antena 3, să vă întrebați de ce pare o idee trăznită să reclami un ziar la Protecția Consumatorului pentru conținut toxic sau pentru lipsă de conținut și de ce atunci când amendează prostituatele de pe centură polițiștii nu merg și prin birourile patronilor sau directorilor din presă.

Știu că o să mă înjure mulți, în gând sau chiar pe față, dar înainte de a face asta îi rog doar să se privească o secundă în oglindă.

PS: Să nu fiu înțeles greșit de către oamenii de bună calitate care își fac încă meseria în presa locală, în ciuda vicisitudinilor. Nu am nimic a vă reproșa vouă în mod direct, aștept doar să ridicați capul din pământ și să deschideți ochii, să vedeți și voi ceea ce orice cititor normal la cap vede în ziarul vostru, săptămâna asta.

Exif_JPEG_420