Stirea din Romania libera suna asa: „Desi actuala forma a taxei de poluare pentru autoturisme a fost introdusa in timpul mandatului sau, nici macar fostul ministru al Mediului Rovana Plumb nu a dorit sa o plateasca. Pentru a evita sa achite timbrul de mediu, demnitara si-a inmatriculat masina Audi Q7 in Bulgaria”.

De ce? Pentru ca poate.

Rovana Plumb detine patru terenuri si cinci case, potrivit declaratiei de avere din 2014. Taxa care ar trebui platita pentru luxosul Q7 e undeva la 3000 de euro. Jurnalistii de la Romania libera au fotografiat SUV-ul chiar in curtea familiei Plumb, cu precizarea ca masina e folosita mai mult de sotul si fiul ministrului.

In orice tara din lumea asta, gestul ar fi urmat de o demisie. Nu pentru aia 3000 de euro, ci pentru spurcaciunea ideii ca in Romania legile sunt pentru prosti. Cati nu viseaza la o masina mai buna cu care sa-si poarte copiii la scoala sau sa mearga sambata la tara? Ei bine, ce e permis demnitarilor statului e interzis celui ce duce in spate statul.

Tara asta isi traieste Evul Mediu intr-o veselie cu sclipici. Baronul Duicu iese temporar din puscarie si la Mehedinti se fac chefuri cu lautari. Alti baroni sunt pe cale sa puna mana pe echivalentul a cinci judete din Ardeal si arestarea lor se poate face numai daca Parlamentul, tot de ei condus, e de acord – in paralel, se impart pliante cum ca nu’s’ce adversar va taia pensiile, desi prejudiciul adus de baroni ar acoperi un milion si jumatate de pensii.

Baiu’ cel mare e ca n-am scapat nici de Ceausescu si nici de Iliescu – Ceausescu e inca prezent acolo unde inca onorata asistenta sociala mai asteapta punga de faina si litrul de ulei, Iliescu – in ideea ca democratia musai sa aiba chipul muierilor de la APACA.

Culmea: Romania ar putea trai regeste doar cu un strop de buna-credinta. Adica: de ce tara asta trebuie sa fie victima rotatiei cadrelor? Nu gasesti in partid decat aceeasi garnitura eterna care sa se bata pe functii? Rovana Plumb e singurul nume competent in materie de mediu? Igas – presedintele Comisiei pentru relatia cu UNESCO?, cand omul are probleme inclusiv cu limba materna?

La cate resurse are Romania, incep sa cred ca am trai mai bine daca tara asta n-ar avea politicieni. Nu ma crezi? – am vandut cupru de 17 miliarde de dolari cu un sfert de miliard. Petrolul l-am dat cu 600 de milioane de euro, ca sa se laude cumparatorii cu profituri record, de peste un miliard. Cu aurul suntem pe cale sa facem la fel, cu gazul, cu pamantul. Ma intreb: de unde furia asta de betiv ce-si vinde mobila din casa? De unde dispretul? Cata prostie – sa faci din propria istorie SRL-ul unor smecherasi?

N-au fost mai mult de o suta de oameni care au modernizat Romania, nu sunt mai mult de o suta care o pun la pamant…