Așa cum am promis vă prezentăm în fiecare zi câte un artist care participă la Târgul Darurilor de Crăciun din Baia Mare.

Începem cu Lucia Mihaela Lobonț. Ea este originară din Cluj Napoca și a absolvit Universitatea de Artă și Design din orașul natal. În prezent lucrează ca liber profesionist și locuiește în București.

lucia lobont

Va fi prezentă în cadrul târgului din Salonul Artelor al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” cu ceramică pictată: Bijuterii și tablouri. Acestea constituie un veritabil cadou pentru cei îndrăgostiți de frumos, de artă, de inedit.

Lucia Lobonț mărtusisește că prin creațiile ei povestește într-un mod ludic întâlnirea sa cu lumea. Pentru asta prelucrează motive arhaice în care se reflectă într-un mod liric, inocent, spontan uimirea dinaintea creației lui Dumnezeu.

„Folosesc adeseori  forme geometrice simple din material ceramic, ca suport pentru desene , inspirate din grafică de carte veche sau din povești din literatura universală pe care le reinterpretez plastic”, spune Lucia Lobonț.

Puteți să-i admirați pe viu creațiile din 15 decembrie la Târgul Darurilor de Crăciun. Dacă o să vă placă veți putea să le achiziționați pentru a le dărui cuiva drag de Sărbători.

Mai jos puteți vedea câteva din lucrurile pe care le făurește Lucia Lobonț: