Numarul mare de politicieni de toate culorile care se perinda azi prin fata procurorilor reflecta falimentul clasei politice romanesti de dupa 1989. Vedem azi cum intreg sistemul politic este afectat profund de coruptie si incompetenta pana la cele mai inalte structuri.

De la dreapta la stanga esicherului politic nu exista nicio diferenta. Sunt total rupti de realitatea societatii romanesti. Urmaresc DOAR interesele de partid sau de afaceri. Nu reprezinta nicio doctrina, decat cea care ii poate aduce in functii. Nu au nicio viziune pe termen lung, decat nevoia de capatuire a propriilor clanuri.

Deci, incercarea politicienilor de a mima reforme dupa alegerile din Noiembrie 2014 nu ar mai trebui sa convinga pe nimeni. Reactia clasei politice, la doar cateva luni de la alegeri, a fost de solidaritate cu cei care sunt pusi sub acuzare. Aceasta reactie reprezinta dovada suprema ca politicienii sunt o entitate care isi protejeaza propriile interese impotriva intereselor statului.

O alta dovada o reprezinta esecul voit in a crea o lege electorala care sa inlature cordonul ombilical dintre stat si partide (BANII). Noua lege e creata de aceasi oameni, iar controlul respectarii ei a fost dat tot unei instituții cap­tive intereselor partidelor si care nu are mij­loacele unui control eficient (Au­to­ri­tatea Electorala Permanenta).

Nu ca n-am fi stiut ca suntem furati sistematic si organizat ca natiune, insa pana acum n-am avut nicio dovada impotriva lor. Acum insa, avem un caz puternic in a cere acestei clase politice sa dispara de la conducerea tarii.

protest11

Asadar, a venit vremea ca oamenii de rand din Romania sa faca politica. Avem nevoie sa sustinem proiecte politice noi, care sa reprezinte o alternativa viabila impotriva actualilor politicieni.

Lupta pentru reformarea clasei politice in Romania nu va fi usoara si nici de scurta durata. Insa, efortul si implicarea noastra politica de azi vor intari democratia in Romania si vor asigura un mediu politic stabil.

Informeaza-te. Implica-te la nivel local. Foloseste acest moment prielnic si sustine in acest fel curatarea clasei politice romanesti.

Urmatoarele alegeri vor reprezenta o sansa incredibila pentru Romania de a accelera trendul curent si de a aduce cu adevarat oameni noi in fruntea tarii.

Tu ce crezi, a venit vremea sa facem politica?