De o luna de zile a inceput scoala. De o luna de zile, copiii din clasele mici nu au Abecedare. Le lipseste chiar esenta, cum s-ar zice. Probabil nu au fost bani pentru tiparirea manualelor, sa nu uitam totusi ca este campanie electorala. Este momentul flyerelor, mesurilor si aparitiilor prin presa. Bani multi, nu gluma.

Atunci cand ne intrebam de ce se intampla oare acest lucru, sa ne gandim un pic la inspectorii din invatamant. Oamenii, care ar trebui sa supervizeze bunul mers al scolilor, sunt numiti pe criterii politice. Nu, nu competenta este cea care dicteaza trendul aici. Este vorba de datorii politice care trebuie platite imediat dupa alegeri. Cine neaga acest lucru, face parte din SISTEM!

Sistemul nu se va schimba, este atat de putred pe interior, incat ar trebui taiat de la baza si „replantat”…cu totul. Dar cine sa o faca? Societatea civila mai mult se complace situatiei, iar politicul ne vrea PROSTI. Nici macar institutiile private nu sunt o alternativa. Cel putin nu pentru multi dintre noi.

Politicul ne-a aratat din nou semne obscene. Da, acum a fost PSD, alta data PDL, acum ceva ani PNL si tot asa. Nici unul nu este mai bun ca altul. Toti ne dau m**e!