Suntem in “Saptamana Mare”, cand ar trebui cu totii sa ne pocaim, sa cerem iertare pentru pacatele comise in fata lui Dumnezeu si fata de semenii nostrii. Drumul edilului Catalin Chereches de la Baia Mare pana la Cluj ar putea fi considerat de catre adulatorii sai drept Drumul Crucii, parcurs cu duba! Un sfant, asa cum il catalogau pana acum toti prelatii din Maramures, indiferent de confesiune si cu precadere cei din BOR, isi duce “crucea” in spate pana in fata judecatorilor clujeni care il judeca insa pentru fapte grave de coruptie, nu pentru credinta sa netarmurita.

Nu a existat clementa pentru primarul Baii Mari. Dupa 24 de ore de retinere de catre procurorii DNA, Catalin Chereches, a ajuns in fata justitiei unde procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv. Aici a primit o sentinta de arestare pentru 30 de zile, fara prea multe discutii. Probele sunt clare, dosarul e beton, fapta este comisa si e vorba de foarte multi bani, furati doar de la clubul de fotbal.

Unii il vad in postura de Isus, realizarile in municipiu sunt o adevarata minune pentru simpatizantii sai, insa sunt si cetateni care il vad in postura de talhar. Baraba a fost intruchipat mereu timp de 2000 de ani si l-am intalnit cu predilectie in Romania de azi, unde l-am votat cu totii in functii de conducere, dand votul nostru pentru marii escroci care s-au imbogatit rapid  pe spinarea noastra.

Chiar si pentru cei mai credinciosi dintre noi este extrem de greu sa il asezam pe cucernicul Catalin Chereches pe un anumit pedestal… In Duminica Floriilor, a fost alaturi de arhiepiscop, inconjurat de un sobor de preoti. Azi, este incarcerat la Cluj pe post de talhar…

Care este adevarul?

Avocatul sau, Tiberiu Ban, se balbaie in declaratii in fata jurnalistilor. Zice ca flagrantul nu este flagrant, pentru ca s-a scris mita pe bani cu o zi inainte. Chiar te pufneste rasul! Cu asa avocat priceput, cu siguranta faci ani grei de puscarie. Talentul lui Chereches de a se inconjura doar de incapabili smecheri si hoti isi arata acum roadele.

“La Tribunalul Cluj s-a judecat solicitarea DNA privind luarea măsurii arestării preventive faţă de primarul Cherecheş şi s-a motivat pe existenţa unui pericol pentru ordinea publică. Noi am încercat să dovedim că o asemenea măsură extremă privativă de libertate nu este necesară şi am cerut control judiciar. Noi susţinem că, în raport de probele existente, nu s-a reuşit să se dovedească flagrantul, colegul meu susţinând că este o provocare, ţinând cont de faptul că banii au fost înseriaţi cu o zi înainte”, a menţionat Tiberiu Ban. Avocatul a mai spus că va contesta decizia instanţei.

Raspunsul primarului Catalin Chereches la intrebarile insistente ale jurnalistilor este confuz:

“Suntem în campanie electorală în România”, dar că “avem încredere în instanţă şi în perioada aceasta”. El a adăugat: “Altul, mult mai important ca noi, a fost răstignit pe Cruce”.

Chiar si Gigi Becali ar fi fost mai convingator in declaratii de acest gen. Sa fii judecat pentru ca ai luat spaga si sa te compari cu Isus, folosind si pluralul majestatii, asta da dovada de umilinta, credinta si smerenie. Macar nea Gigi a fost la Muntele Athos, unde a bagat banul la greu pentru iertarea pacatelor. Suntem curiosi sa aflam unde s-au dus spagile primite de catre Catalin Chereches, am putea baga mana in foc ca nu s-au transformat in acte de caritate pentru saraci.

Chiar si acum, multi baimareni cer instantelor de judecata “eliberarea talharului!”. Baraba se vrea eliberat si probabil ca asa va fi, dar dupa cateva luni la beci. Duminica, baimarenii vor sarbatori Pastele, dar cu siguranta vor fi multi care se vor ruga pentru eliberarea lui Baraba care de cinci ani ia pielea de pe ei, oferindu-le firimituri de pâine și mult circ.

Ce vor face ierarhii Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului? Ce rugaciuni vor inalta? Se vor ruga pentru Isus, cel ce s-a lasat rastignit pe Cruce pentru pacatele noastre sau pentru Baraba, cel care le-a finantat, timp de 5 ani, bisericile din Baia Mare, luxul amenajarilor interioare, masinile de clasa Lux si chiolhanurile tinute in manastiri discrete, departe de ochii prostimii?

Crestinul edil Cristian Anghel a fost sacrificat de ierarhii ortodocsi in 2011, in favoarea mai tanarului sau urmas pe tronul primariei. In dupa-amiaza alegerilor prezidentiale, patriarhul Daniel s-a grabit sa pupe mana lui Iohannis, pe care il scuipase luni intregi inainte.

Se vor reorienta rapid “sfintii parinti” spre un nou pretendent la functia suprema in municipiu? Si cine va fi acesta?

inger demon kake