In ultimii 10-15 ani romanii au luat calea strainatatii pentru a oferi familiei si rudelor o viata mai buna si pentru a avea un loc de munca mai bun decat in Romania. Cel mai greu este sa alegi un mijloc de transport care sa fie accesibil, dar sa te duca in deplina siguranta la destinatie.

Calitatea si flexibilitatea serviciilor de transport cu autocare si microbuze, ca elemente cheie de mobilitate, sunt cu atat mai importante cu cat acestea sunt accesibile tuturor. Acest lucru le face mijloacele de transport preferate de cetatenii si familiile cu venituri mici. Exista atat firme speciale care se ocupa de transportul persoanelor in strainatate cat si persoane fizice care transporta persoane in masini mici sau in microbuze.

Oferta de pret pentru transporturile realizate de persoanele fizice difera in functie de tara in care vrei sa mergi. De exemplu, transportul din Baia Mare spre Franta si Germania este in jur de 70-100 de euro, spre Austria pretul pleaca de la 50 de euro, Cehia – 70 de euro, spre Anglia pretul este de 80 de lire, iar spre Norvegia, Danemarca si Suedia preturile variaza intre 100 – 160 de euro. Avantajul acestui tip de transport este faptul ca poti negocia pretul cu soferul, in timp ce firmele autorizate ofera bilete cu preturi fixe. In general, acesti transportatori privati si nu foarte autorizati isi gasesc clientii prin intermediul rubricilor de mica publicitate din presa locala.

Exif_JPEG_420

Preturile oferite de firmele autorizate in transportul de persoane nu sunt cu mult mai mari. Astfel, LAR Travel, Saiz Tour International, Tabita Tour, Corina Express Line si alte firme care se ocupa cu transportul de persoane in strainatate ofera bilete spre Franta, Austria, Germania la un pret ce porneste chiar si de la 60 de euro, iar spre Italia si Spania costul biletelor este intre 70 si 80 de euro. De asemenea, aceste companii ofera reduceri de 80% pentru copiii pana la 4 ani, 50% reducere pentru copiii intre 4 si 11 ani si reduceri de 10% pentru elevi si studenti.

autocar

Chiar daca preturile oferite de firmele autorizate nu sunt cu mult mai mari decat cele oferite de persoanele fizice, multi le aleg pe cele din urma deoarece prefera sa negocieze pretul si adresa destinatiei cu soferul pentru a obtine o oferta cat mai mai buna. Insa, atunci cand este vorba de calitatea si siguranta calatoriei, persoanele fizice nu se bucura de aceeasi incredere ca si in cazul firmelor de transport autorizate. Acestea garanteaza cel mai bun raport calitate-pret precum si alte avantaje in privinta cantitatii bagajelor acceptate la transport sau a numarului de destinatii oferite.

Daca doriti sa plecati in strainatate analizati cat mai multe oferte si incercati sa alegeti mijlocul de transport nu doar in functie de pret deoarece, nu uitati, viata are prioritate! Pentru 10 sau 15 euro in plus, puteti alege un mijloc de transport  autorizat si cu verificare tehnica executata serios, in dauna unor vehicule de ocazie, care nu sunt concepute pentru acest tip de serviciu.