Consiliul Local a aprobat în ultimele sale ședințe alocarea unor sume importante din bugetul local pentru acordarea unor tichete valorice de 20 de lei pentru persoanele în vârstă cu pensii mici și pentru persoanele cu handicap din Baia Mare. Se estimează că de acest ajutor material vor beneficia, conform statisticilor oficiale, un număr de 4189 de persoane cu dizabilități înregistrate în Baia Mare, dar și 8006 pensionari care au pensii lunare sub 700 de lei.

Totodată, Consiliul Local a aprobat, ca și în anii trecuți, acordarea unui număr de 15.000 de cadouri de Crăciun pentru toți copiii preșcolari și școlari din ciclul gimnazial din Baia Mare. Aceste cadouri, împachetate sub forma unei căsuțe din povești confecționate din carton, includ câteva dulciuri și au fost în mare parte împărțite deja prin grădinițe și școli în zilele trecute.

Toate aceste cadouri și ajutoare de Crăciun se acordă din bani publici, din bugetul local, adică din taxele și impozitele plătite de cetățenii și firmele din Baia Mare. Valoarea totală a acestor daruri este de peste 500.000 de lei, dacă evaluăm și costul darurilor pentru copii tot la suma de 20 de lei bucata. Toată această cheltuială făcută din bani publici este folosită în beneficiu personal de către primarul municipiului Baia Mare, care de o săptămână încoace este într-o continuă campanie de promovare și reparare a propriei imagini, pe bani publici. După ce a susținut candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale, a vopsit în roșu-PSD întregul oraș și a derulat o campanie mizerabilă și calomnioasă la adresa președintelui ales Klaus Iohannis, Cătălin Cherecheș a început o muncă disperată de recuperare a popularității pierdute și a credibilității personale afectate grav de implicarea în alegeri în tabăra perdanților.

În fiecare zi, primarul Cătălin Cherecheș este văzut, filmat și fotografiat în școli, grădinițe și la întâlniri cu pensionarii, împărțind cadouri și tichete valorice, iar postul de televiziune, postul de radio și ziarele tipărite sau online controlate de către primar prezintă numeroase reportaje în care se spune că beneficiarii cadourilor primesc aceste daruri “din partea primarului Cătălin Cherecheș și a Consiliului Local”. În urma acestei imense campanii de propagandă, 27.000 de cetățeni din Baia Mare primesc cadouri simbolice de o valoare individuală nesemnificativă, iar personajul care folosește banii publici în propriul interes mai punctează o realizare importantă pentru propria imagine, fără a cheltui un leu din propriul buzunar, deși în mod mincinos aceste cadouri sunt prezentate de mass-media ca venind din partea sa.

Nu este pentru prima oară când banii publici sunt folosiți sau deturnați în scopuri personale de către primarul Cătălin Cherecheș. Cu prilejul organizării evenimentelor stradale de tipul Sărbătoarea Castanelor sau a spectacolelor gratuite din ciclul Anotimpurilor Băimărene, acesta și-a pus mereu numele pe cele mai vizibile spații de afișaj, încercând mereu să transforme evenimentele respective în mijloace de propagandă în beneficiul propriei persoane și în ocazii de creștere a popularității sale, fără a cheltui un ban din surse proprii. Deși fondurile sunt întotdeauna alocate și cheltuite din bugetul local, niciunul dintre viceprimarii orașului sau consilierii locali nu și-a permis vreodată nesimțirea de a confisca în beneficiu propriu evenimentele publice și prim-planul vieții comunității și nu s-a afișat atât de vizibil, atât în campaniile de promovare, cât și pe scena evenimentelor respective.

cadou02