Continuăm şi astăzi cu prezentarea artiştilor care se vor afla în calitate de expozanţi, din 15 decembrie, în cadrul Târgului Darurilor de Crăciun desfăşurat la Biblioteca Judeţeană Baia Mare. Astăzi vorbim despre Irina Irimescu, o artistă născută la Piatra Neamţ şi care din anul 2008 locuieşte în Franţa, la Gaubert.

999326_274888472652750_1485102424_n

Foto: Pascal Duvet

A absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca, secţia pictură, clasa prof. Ioan Sbârciu. În timpul studiilor universitare şi masterale a beneficiat de două burse, în Cehia şi Belgia. În Franţa a realizat numeroase expoziţii personale de pictură şi a ajutat şi alţi artişti din ţara, inclusiv din Maramureş, ca să expună în galeriile de artă franceze.

Pentru Târgului Darurilor de Crăciun, Irina Irimescu aduce felicitări pictate cu îngeri şi lucrări de pictură.

Irina mărturiseşte că felicitările cu îngeri sunt un rezultat căutat cu preţiozitate în experienţele ei de pictură iconografică şi abstractă.

„Aceasta din urmă (n.r. pictura abstractă), cu timpul am ales să o practic cu preponderenţă, şi care este prezentă aici în felul de a trata fondurile pe care se instalează îngerii. Între realitate şi dincolo de aceasta, între pictura liberă – abstractă şi reprezentarea figurativă. Este o întâlnire, sper plăcută, între două laturi diametral opuse dar atât de importante unele pentru celelalte căci abstractul pur ne poate pierde dacă îl asociem haosului lumii. Dar îngerii ne aduc întotdeauna la noi înşine şi la realitate, chiar dacă sunt, impropriu spus, <<ireali>>. Iar dacă ne legăm de caracterul lor <<ireal>>, nu sunt ei la fel de abstracţi ca şi pictura abstractă? Sunt bucuroasă că am găsit această formulă de a trata îngerii”, spune Irina Irimescu.

10408777_392729280891274_2052244837445546594_n

Trebuie precizat că Irina a moştenit talentul artei iconografice de la părinţii ei care sunt pictori de biserici.

Irina Irimescu poate fi găsită şi pe internet accesând AICI siteul ei oficial.