In perioada actuala a spatiului romanesc, apar numeroase intrebari referitoare la relevanta unei educatii solide. Cel mai pretios si mai durabil cadou care poate fi oferit de catre adulti copiilor este educatia. Aceasta deschide o multitudine de ferestre catre lume, iar cei care o acceseaza pot  profita de oportunitati si au sansa de a-si desavarsi progresul profesional si personal.

Pentru a ajunge la un anumit nivel toti invatam, insa acest lucru nu este atat de relevant pe cat sunt examenele care vor dovedi cat de bine au fost acumulate cunostintele. Astfel, este extrem de important sa stim cum sa invatam si ce sa invatam. Tot mai multi tineri isi dau seama de importanta invatarii eficiente care nu poate fi dobandita doar la scoala si unii aleg sa invete in plus singuri, iar altii opteaza pentru meditatii.

meditatii

Tarifele intre 25 si 50 lei pe ora sau sedinta de meditatie

In Baia Mare exista o mare cerere pentru meditatiile la limbi straine, in special engleza, dar si germana si franceza, si matematica. Aceasta din urma da mari batai de cap multor elevi. Cei care se simt nepregatiti si la Limba si Literatura Romana, au sansa de a apela la unul dintre profesorii, studentii sau absolventii de Litere, care si-au exprimat public oferta pentru a tine meditatii in acest sens. Tarifele care circula la momentul actual pe piata din Maramures, la aproape toate disciplinele pornesc de la 25 lei pe ora si ajung pana la 50 de lei pentru o sedinta de doua ore.

Preturile sunt impartite in functie de nivelul elevului: pentru scoala generala o sedinta de meditatie costa intre 25  si  40 de lei. Daca e vorba de pregatirea pentru Bac sau facultate, tariful perceput ajunge si la  50 de lei.  Exista si locuri in Baia Mare unde unii profesori ofera meditatii gratuite. Una dintre aceste locatii este Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”.

Profesorii care ofera meditatii sunt destul de flexibili, unii fiind dispusi sa dea meditatii si la domiciliul elevului. Sunt si unii dascali care sustin ca isi atrag elevii la meditatii, apeland la instrumente moderne pentru invatare, cum ar fi: prezentari powerpoint sau a diferitelor instrumentele electronice interactive.

imagine meditatii

 

Sursa suplimentara de venit

Meditatiile reprezinta o importanta sursa de venit pentru profesori si nu numai, pentru unii fiind un mijloc de a-si castiga existenta, pentru altii o munca facuta din pasiune. Sunt servicii care, fie ca plac sau nu unora sau altora, fie ca sunt benefice sau nu in multe cazuri, continua sa se mentina pe piata. Si asta pentru ca sunt cerute. Tocmai din motivele de mai sus. Salariile insuficiente si conditiile de lucru sau pur si simplu lipsa posibilitatii de angajare ii determina pe studenti, profesori sau pe oamenii obisnuiti sa porneasca pe acest drum. Sa ajute elevii in particular. Dar oare intotdeauna acestia progreseaza datorita lor? Oare pregatirea celor dornici de prestarea acestor servicii este suficienta? Raspunsul il vor da notele la examene si realizarile elevului pe parcursul anului scolar. Insa, decat un examen cazut si riscul pentru elev sa-si rateze cariera profesionala, este mai bine ca acesta sa se pregateasca din timp la materiile la care stie ca are minusuri.

Astfel, meditatiile si invatarea din timp ii pot salva atat pe parinti cat si pe elevi de surprize neplacute.