Vineri a avut loc în întreaga lume Ziua Internaţională a Tangoului Argentinian. Sărbătorită la nivel global în majoritatea oraşelor unde există şcoli de tango, şi în ţara noastră au avut loc numeroase evenimente dedicate acestei zile speciale pentru dansatorii de tango: poveşti live despre tango, milongi dedicate acestei zile, evenimente pentru publicul larg.

Spre deosebire de anul trecut, când în Baia Mare s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Tangoului Argentinian printr-un eveniment de vizionare a unor documentare despre tangoul argentinian, şi, în paralel, s-a pictat pe teme de tango, în acest an, această zi a fost sărbătorită prin dans.

tango 00

Astfel, Ora de Tango, prima şi singura scoala de tango argentinian din Baia Mare a surprins vineri seara, 11 decembrie, trecătorii târzii din Centrul Vechi al oraşului cu un flash mob în care o parte din dansatorii de tango din oraş au dansat sub cerul liber cu mare plăcere pe melodii cunoscute de tango: Por Una Cabeza, La Cumparsita şi Garua.

Dansul a continuat la Practica de vineri până la ora 11, Ora de Tango sărbătorind acest dans minunat care le face vieţile mai bogate şi le aduce zâmbet pe faţă şi căldura în suflet.

tango01

Toţi cei care doresc să încerce acest dans minunat pot găsi grupul Ora de Tango Baia Mare pe Facebook, acolo sunt disponibile toate informaţiile despre activităţile lor. Puteţi, de asemenea, să le scrieţi pe tango@novoteca.org sau să sunaţi la 0744 551 898. Vă sugerăm să urmăriţi în continuare activitatea acestei şcoli, mai urmează câteva surprize în acest an.

Oana Horotan – Fondator Ora de Tango Baia Mare