Clubul HCM Baia Mare a anunțat pe pagina sa de internet că a semnat zilele acestea un contrat pe doi ani și jumătate cu slovenul Tone Tiselj, ca antrenor principal. Vă reamintim că, tot în aceste zile, Costică Buceschi și-a prezentat demisia, ca urmare a faptului că nu a fost consultat în privința alcătuirii programului echipei pentru această iarnă. De altfel, înlăturarea lui Buceschi era iminentă, de vreme ce de câteva săptămâni trepădușul oficial al primarului Cherecheș pe lângă echipă, specialistul în de toate și în mai nimic Liviu Bala vorbea în gura mare prin oraș că umblă să găsească un antrenor străin cu palmares care să preia echipa.

Tone Tiselj vine la Baia Mare de la Krim Mercator Ljubljana, are 53 de ani si a mai antrenat de-a lungul timpului echipele Celje Pivovarna Lasko, Gorenje Velenje, KIF Kolding sau Buducnost Podgorica. A fost selectioner al nationalei Sloveniei, atat cea masculina, cat si cea feminina, iar din 2005 este posesor al Certificatului EHF Master Coach. Este de sase ori castigator al eventului in Slovenia (campionat si cupa) cu Krim, de doua ori al eventului (campionat si cupa Sloveniei) cu Pivovarna Lasko, campion si castigator al cupei in Muntenegru cu Buducnost. A câștigat Liga Campionilor cu Krim Ljubljana din 2001 și 2003 (în poartă cu Luminița Huțupan Dinu), precum si Supercupa Europei în2003.

tone

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, omul care ia împreună cu slujitorii săi lingușitori absolut toate deciziile la cluburile de handbal din oraș dar nu își asumă și eșecurile numeroase din acest an, ”a menționat că îi va propune tehnicianului sa preia funcția de director al centrului de excelență în handbal destinat juniorilor, centru pe care doreste să îl înființeze la Baia Mare” , se anunță într-un comunicat NESEMNAT publicat pe pagina web a HCM.

Suporterii echipei comentează pe rețelele de socializare că această schimbare de antrenor este rodul unor manevre regizate de jucătoarele care au făcut parte pe vremuri din echipa Oltchim, dintre care una are o relație foarte specială și intensă cu primarul Cherecheș. Zvonurile online spun că echipa se va completa acum cu câteva jucătoare care au activat pe vremuri la Oltchim, rămase în relații bune cu fostele colege, care vor semna contracte foarte generoase cu echipa din Baia Mare. În echipa tehnică ar urma să apară și Luminița Huțupan Dinu, fosta mare portăriță a Oltchimului și a Naționalei.