„Victor Ponta nu uita, Baia Mare nu te vrea”, „Ghinion, țara s-a trezit din somn”, „Diaspora votează, Ponta fraudează”, „Tinerii studiază, Ponta plagiază”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, „Ceaușescu n-a murit, este Ponta travestit”, „Mișcarea-i solidară cu frații dinafară”, au fost doar câteva dintre mesajele strigate de cei peste 1000 de băimăreni care au ieșit în seara asta în strada, sătui de minciunile și jaful instituit de clasa politică coruptă care conduce România.

Deși mulți credeau că românii dau doar „like” și „going” pe facebook și nu participă în mod real la acțiunile civile, băimărenii au dat dovadă de un simț civic responsabil și s-au adunat în număr mare în Piața Revoluției. Oameni de toate vârstele, de la tineri la bătrâni au ieșit din casă ca să le amintească politicienilor că țara asta nu le aparține și că e timpul ca cetățenii cinstiți și demni să-și recâștige valorile.

Manifestația a plecat de pe Platoul București traversând tot orașul, pe traseu s-au alăturat spontan și alte persoane care au simțit să fie solidari cu oamenii ce vor schimbarea în bine a acestei țări.

Deși existau unele temeri legate de faptul că Primăria a dat aviz pentru două manifestații de stradă, desfășurate aproximativ cam în același timp, protestul anti – Ponta s-a derulat fără incidente. Cei care au venit pentru susținerea lui Ponta au plecat înainte ca băimărenii care și-au arătat nemulțumirea față de acesta, să treacă din nou prin apropierea Pieței Revoluției. Oricum, forțele de ordine au fost pregătite pentru a interveni prompt în caz de orice.

Manifestația a avut ca punct final Centrul Vechi acolo unde s-a intonat imnul de stat și s-au rostit chiar și rugăciuni: „Înger, îngerașul meu scapă-ne de pesedeu”.

Mai jos puteți vedea și o poveste în imagini a protestului: