Situația tensionată de la compania locală de transport Urbis din Baia Mare este departe de a se rezolva și tinde să degenereze într-un conflict care va afecta și cetățenii orașului. Ieri au avut loc, într-un final, discuții între reprezentanții șoferilor nemulțumiți și conducerea societății, dar acestea nu s-au soldat cu niciun rezultat concret.

După negocierile care au avut loc ieri, reprezentanții sindicatului șoferilor au ieșit cu capul plecat din clădirea administrativă, pentru că nici o solicitare nu le-a fost acceptată de către conducere. Ședința a durat de la ora 15.00 până la ora 18.30, moment în care aproximativ 50 conducători auto care erau adunați în curtea societății, după ce au lucrat în schimbul de dimineață, așteptau la poarta societății primirea unor vești bune din partea delegaților trimiși la întâlnirea cu directorul Ion Pop Rapidu.

La ședința de ieri nu a participat niciun reprezentant al Consiliului Local sau al Primăriei Baia Mare, deși chiar primarul Cătălin Cherecheș fusese invitat de către șoferii revoltați, să ia la cunoștință revendicările lor și să ajute la rezolvarea problemelor. Primarul nici măcar nu și-a făcut apariția, deși Consiliul Local este acționar majoritar în cadrul acestei societăți.

Motivul invocat de către Ion Pop Rapidu pentru respingerea oricărei cerințe a angajaților societății a fost următorul, de natură procedurală și birocratică: “pe cale legală nu puteți face nimic, aștept ca membrii sindicatului vostru să îmi prezinte următoarea etapă din demersul vostru”. Aceste cuvinte au fost adresate de director celor aproape 50 de șoferi adunați în curtea societății, la încheierea negocierilor. Rapidu a stat circa trei minute de vorbă cu cei revoltați, după care s-a dus la autoturismul personal, un Audi de lux și a plecat de la fața locului.

“A fugit ca și un laș, lăsându-i pe conducătorii auto care erau de pe schimbul de dimineață, majoritatea treji de la 3-4 dimineață, fără nici un răspuns concret,” a declarat unul dintre participanții la manifestația din curtea Urbis.

În urma nepăsării manifestate de conducerea societății Urbis față de doleanțele lor, angajații revoltați intenționează să recurgă la greva generală, mai exact întreruperea transportului public vineri între orele 8 și 12, când toate autobuzele conduse de greviști ar putea fi duse pe strada Gheorghe Șincai, în fața Primăriei. La revendicările sociale, disciplinare și salariale, angajații au adăugat acum cererea expresă a demiterii directorului Ioan Pop Rapidu.

GREVA URBIS BAIA MARE