Primăvara a venit cu o agendă foarte încărcată pentru perechea formată din băimăreanul Florin Vlad și Natalia OConnor, cei doi dansatori care evoluează pentru Statele Unite ale Americii și care se antrenează, atunci când sunt în România, la școala de dans Prodance 2000. Așa că pentru Florin și Natalia primăvară nu se numără doar bobocii, ci și rezultatele bune și foarte bune.

poza florin si natalia

Prima escală a fost la Clasique du Quebec, competiția adunând la Montreal ”la créme de la créme”. Eleganța evenimentului a fost plusată de faptul că, în acest an, a avut loc a 40-a ediție. Florin și Natalia au respectat rafinamentul competiției și au dansat până în finală, reușind să obțină locul 4.

A urmat, o săptămână mai târziu, în Bethesda (Maryland, SUA), Mid Atlantic Championship. Florin și Natalia au pus în practică proverbul care le place atât de mult (”Să ne priviți dansând înseamnă să ne vedeți inimile vorbind…”) și au cucerit nu numai spectatorii, dar – și mai important! – juriul, cei doi obținând locul 1.

poza florin si natalia (2)

La U.S. National Amateur Ballroom Championship, Florin și Natalia au avut de înfruntat alte 40 de perechi, categoria lor de dans (Standard, adulți) fiind una extrem de puternică. Ambițioși ca de fiecare dată, cei doi au ajuns până în finală, cucerind la concursul din Provo (Utah, USA) locul 6.

La finalul săptămânii precedente, Florin și Natalia au cucerit din nou un loc 1, de data aceasta la Windy City Open din Chicago, ”cea mai sofisticată și mai pasionantă competiție de dans”, după cum anunță organizatorii pe site-ul oficial al concursului. Programul de competiții al perechii a fost completat cu un seminar de trei zile urmat în Albany, împreună cu alte 19 perechi din Statele Unite. Simona Fancello (Italia) a fost cea care a susținut seminarul.

Pe agendă, Florin și Natalia au – în 1-3 aprilie – participarea la Campionatul Național USA Dance, care va avea loc în Baltimore. Vor participa la întrecerea Standard, Showdance Standard și WDSF Open, Standard. La toate cele trei categorii în cadrul cărora vor evolua, Florin și Natalia țintesc podiumul. Colegii și prietenii lor de la Prodance 2000 le urează mult succes celor doi și să vină la școala de dans băimăreană cu aur american!