Vineri 16 ianuarie, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor din cadrul concursului Mirii Maramuresului. Evenimentul s-a desfășurat la pensiunea Flamingo, un local foarte cunoscut și primitor din Sighetu Marmației. Perechile participante au fost întâmpinate cu șampanie și au fost invitate să se bucure împreună de finalul primului sezon al concursului. Tinerii căsătoriți și-au reamintit cele mai emoționante și marcante momente din viața lor prin intermediul unui filmuleț de 1 minut în care au fost prezentate cele mai frumoase și reprezentative secvențe din nunta fiecărei perechi participante.

Într-o atmosferă colocvială, în care nu au lipsit emoțiile și momentele umoristice, s-au înmânat diplomele de participare și cele șapte premii ale concursului: premiile 1,2,3 premiile speciale ale juriului și premiile de popularitate. Sponsorii premiilor au fost Aramis Feeling, Mobilier Laguna și Pensiunea Sub Cetate la Matei, acestea constând în vouchere în valoare de 2000 de lei, 1000 de lei, 500 de lei, precum și 50% reducere la achiziționarea oricărui produs de la Mobilier Laguna. Matei Godja, proprietarul pensiunii Sub Cetate la Matei le-a oferit mirilor de pe locul cinci un week-end all inclusive.

Primul premiu și trofeul Mirii Maramuresului au fost câștigate de Anamaria și Ioan Godja, fericita pereche mărturisind că acest trofeu le va aminti de cel mai frumos eveniment din viața lor și că își doresc un botez la fel de frumos nunta lor. Cei doi au ales sa îmbrace la gala de premiere portul tradițional maramureșean, înfățisând astfel obiceurile pe care le-au respectat și în ziua nunții. De premiul doi s-au bucurat Roxana și Andrei Botiș, reprezentați de socrii mari, Maria și Petre Botiș. Roxana și Andrei Botiș au organizat o nuntă cu puternice accente tradiționale care au reflectat iubirea și prețuirea lor privind tradițiile ținutului maramureșean. Premiul trei a fost înmânat tinerilor Ioana și Radu Tepei, aceștia declarându-se surprinși și totodată fericiți pentru că au avut posibilitatea de a participa la acest concurs inedit care are ca scop promovarea tradițiilor prezente la nunțile din Maramureș. Premiile speciale ale juriului s-au dus către Simona și Cristi Ardelean și Adriana și Marius Nastai. Premiile de popularitate le-au câștigat Lavinia și Florin Ureche și Roxana si Petrică Dragoș, nunțile lor fiind cele mai votate și apreciate de pe internet.

După decernarea premiilor, perechile au fost invitate să sărbătorească împreună momentul și să-și împărtășească părerile și experiențele pe care acestea le-au trăit la unul dintre cel mai însemnat moment al vieților lor.

În următoarele ediții ale emisiunii vom prezenta cele mai frumoase nunți din sezonul 2014, în ordine vor putea fi vizionate nunțile câștigătoare ale premiilor. De la începutul lunii aprilie, imediat dupa Sfintele Paști, vom începe sezonul 2015 al concursului Mirii Maramuresului, care va avea mai multe surprize, îmbunătățiri și mult mai multe premii.

Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit: sponsorilor, pensiunii Flamingo pentru găzduirea evenimentului, directorului postului de televiziune TV Sighet, Paul Szanislo și tuturor celor care și-au adus contribuția în realizarea emisiunii Mirii Maramureșului.