Medalia de aur și titlul de campioni naționali la Clasa E, 10-11 ani, le-au cucerit Sebastian Silaghi și Dalia Cristina Bărbos de la Prodance 2000 Baia Mare în cadrul Campionatului Național de Clase care a avut loc în Sala Polivalentă din Cluj Napoca, o competiție cu peste 800 de perechi la start. Nu a fost singura medalie obținută de dansatorii băimăreni cu acest prilej, Emanuel Moraru și Roberta Horvath câștigând bronzul Clasei A, Standard, 16-18 ani.

sebastian silaghi & dalia barbosCrystal Top Dance din Cluj Napoca a găzduit, în 7 și 8 noiembrie, Campionatul Național de Clase la Sala Polivalentă. Acest concurs reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul competițional al Federației Române de Dans Sportiv. Dovadă stau și cifrele acestei ediții: 807 perechi înscrise, peste 40 de categorii de întrecere, un total de 24 de ore de dans în cele două zile de concurs, peste 40 de arbitri responsabili cu jurizarea performanțelor în 10 stiluri de dans diferite.

emanuel moraru & roberta horvath

La startul prestigioasei competiții s-au aflat și perechi de la clubul băimărean Prodance 2000. Cel mai bun rezultat a fost obținut de perechea formată din Sebastian Silaghi și Dalia Cristina Bărbos, aceștia reușind să cucerească medalia de aur la Clasa E, categoria de vârstă 10-11 ani, surclasând 50 de perechi. Emanuel Moraru și Roberta Horvath au sporit și ei “zestrea” de medalii a clubului care a celebrat recent 15 ani de existență, cucerind bronzul Clasei A, Standard, categoria de vârstă 16-18 ani.

De altfel, în total, dansatorii de la Prodance 2000 au evoluat în patru finale, două soldându-se cu prezențe pe podium.

vlad fazekas & alexandra chioreanu

Rezultatele obținute de perechile de la Prodance 2000 Baia Mare  la Campionatul Național de Clase, Cluj Napoca, 2015:

Hobby, 6-9 ani (46 perechi participante): Mocan David Adrian – Maghiari Alisia, locul 26;

Clasa E, 10-11 ani (51 perechi): Silaghi Sebastian – Bărbos Dalia Cristina, locul 1; Barkoczi Christian – Prună Ștefana Milena, locul 37; Fazekas Darius – Katona Daria, locul 40;

Clasa D, 10-11 ani (8 perechi): Frîncău Darius Ionuț – Trufan Teodora, locul 5 (pereche finalistă);

Clasa D, 12-13 ani (30 perechi): Rîpă Alexandru Vasile – Andreca Riana Maria, locul 13 (pereche semifinalistă);

Clasa D, Standard, 16-18 ani (18 perechi): Fazekas Vlad – Chioreanu Alexandra Maria,  locul 5 (pereche finalistă);

Clasa D, Latino, 19-34 ani (10 perechi): Bagosi Zoltan – Farcaș Dorina, locul 7 (pereche semifinalistă);

Clasa A, Standard, 16-18 ani (5 perechi): Moraru Emanuel – Horvath Roberta, locul 3.

A fost ultima competiție la care dansatorii de la Prodance 2000 au participat în 2015. Nu a fost, însă, ultimul eveniment în care perechile de la școala de dans băimăreană vor fi implicate, dat fiind că luna decembrie va aduce atât spectacolul dedicat sărbătorilor de iarnă, cât și tradiționala Gală Prodance 2000, în cadrul căreia vor fi celebrate cele mai valoroase performanțe ale acestui an.

darius frincau & teodora trufan