Astazi, singurul conducator demn, patriot, civilizat si responsabil pe care l-a avut Romania in ultimul veac si care mai este printre noi implineste 93 de ani.

Ii adresez cu emotie si drag Majestatii Sale Regele Mihai al Romaniei toate gandurile bune, un mesaj de respect, de recunostinta si de multumire pentru lectiile pe care ni le-a oferit si continua sa ni le ofere, cu modestie, curaj si dragoste de tara si de semeni.

Va invit sa mai urmariti o data, cu mintea limpede si sufletul deschis, mesajul-testament pe care ni l-a adresat Regele acum trei ani. In ziua cand vom intelege cu totii acest mesaj asa cum trebuie si vom trai inmajoritate in spiritul acestor idei, tara asta va fi cu totul altfel, va fi cu adevarat o tara cu un popor, nu cu o populatie.

Si, ca sa fie foarte clar pentru toata lumea, acesta este adevaratul Imn al Romaniei, singurul acoperit si justificat de istorie si valabil timp de 80 de ani, cat aceasta tara a fost independenta si suverana si a avut conducatori patrioti, preocupati de bunul mers al lucrurilor spre binele comunitatii.

Va prezentam o inregistrare facuta acum cativa ani la Biserica Sfantul Nicolae din Baia Mare, publicata pe Youtube de colegii de la ziarmm.

Versurile sunt scrise de Vasile Alecsandri:

Traiasca Regele
In pace si onor
De tara iubitor
Si-aparator de tara.

Fie Domn glorios
Fie peste noi,
Fie-n veci norocos
In razboi, razboi.

O! Doamne Sfinte,
Ceresc parinte,
Sustine cu a Ta mana
Coroana Romana!

Traiasca Patria
Cat soarele ceresc,
Rai vesel pamantesc
Cu mare, falnic nume.

Fie-n veci el ferit
De nevoi,
Fie-n veci locuit
De eroi, eroi.

O! Doamne Sfinte,
Ceresc Parinte,
Intïnde a Ta mana
Pe Tara Romana!

Versuri de la: http://www.versuri.ro/