Medicul Radu Dragoș, șeful secției de ortopedie al Spitalului Județean din Baia Mare, este acuzat că ar fi operat, din greșeală, piciorul sănătos al unei paciente.

O femeie în vârstă de 85 ani, din Sălaj, a fost adusă de rudele sale, în Baia Mare, după ce a suferit un accident care i-a cauzat fracturarea piciorului stâng. Numai că, în loc să-i facă bine, medicul care a operat-o i-a pus o tijă metalică în piciorul drept, care era sănătos.

Tărășenia a avut loc săptămâna trecută, iar rudele bunicii chinuite au observat că ea a suferit o intervenție chirurgicală greșită, abia la trei zile după operație.
Bătrâna a fost dusă înapoi în sala de operații, unde a suferit o nouă intervenție, de data asta la piciorul cu adevărat bolnav. Rudele au declarat presei că medicul Radu Dragoș le-ar fi spus că îi pare rău de cele întâmplate și că e omenesc să mai și greșească, mai ales că a fost tare obosit.

Oficial, doctorul Radu Dragoș a refuzat să dea declarații vizavi de acuzațiile care i se aduc. Reprezentanții Spitalului Județean din Baia Mare au precizat că s-a demarat o anchetă internă în acest caz, iar în funcție de rezultatul acesteia, se vor lua măsurile care se impun.

De cealaltă parte, rudele femeii susțin că nu intenționează să ceară daune materiale, însă vor face o plângere la Colegiul Medicilor.

 

radu-dragos-mpo01

Sursa foto: spitalbm.ro