Am un copil cu probleme: are 22 de ani şi nu-i pot scoate România din cap, deşi e canadiancă de la 11 ani. N-a ieşit de tot din pubertate, visează să se întoarcă într-o zi în ţară. Mai are şi alte idei din astea, creţe, de care încă mai râd uneori. În ultimul timp, însă, n-am mai râs. A pornit o luptă, cu puterile ei, pe “feisbuc” şi pe alte site-uri politice, media şi de socializare, pentru ca tinerii să îşi impună şi ei o dată, măcar o dată, opinia politică. Opinie care, de data aceasta, mi se pare corectă.

Ştiu, Tocilarul Cu Fiţuici e bun de gură, Iohannis nu. Impresia mea la confruntările televizate a fost a unui căţel obraznic lătrând în jurul unui buldozer. Căţel asmuţit din umbră de stăpâni libidinoşi. Căţel care asudă numai gândindu-se la câte picioare în burtă va lua de la aceiaşi stăpâni dacă nu va reuşi să oprească buldozerul. Fie doar şi pentru imaginea unui Ponta schelălăind, se merită orice efort. Aşa că eu, nevastă-mea şi incă nişte prieteni ne-am luat bilete până la Vancouver şi vom merge la vot. Nu e altă secţie mai aproape, că nu-i interesează pe PSD-işti votul nostru. Sunt peste o mie de kilometri până acolo, dar şi de-ai dracului ne ducem.

Cu toate acestea, eforturi ca ale noastre nu ajung. Soluţia sunteţi voi, tinerii. Aveţi nebunia asta de “feisbuc” de care am tot râs, dar de care promit să nu mai râd niciodată dacă vă iese figura. Vă puteţi mobiliza ca niciodată, să demonstraţi că voi aţi avut dreptate, să demonstraţi că “feisbucurile” şi “aifoanele” voastre sunt o forţă nimicitoare care trebuie să fie tratată cu respect de acum înainte.

La revoluţie aveam vârsta voastră şi eram în Bucureşti. Am demonstrat pe 21 şi am fost printre cei prinşi; am ajuns la Jilava în noaptea aceea. Noroc că ceilalţi nu s-au dat bătuţi, altfel eram oale şi ulcele de mult.

Acum este rândul vostru. La taste, copii, înroşiţi-le în aceste ultime trei zile, şi la vot duminică! Rămâneţi apoi în găşti pe lângă secţiile de votare. Să aveţi “aifoanele” la voi. Filmaţi orice autobuz suspect, orice libidinos care mână turme de bizoni la vot, orice neregulă, şi trimiteţi imaginile la cât mai multe televiziuni de ştiri. Începeţi de dimineaţă dacă se poate, că atunci se adapă bizonii. Trimiteţi iscoade cu “aifoane” la slujbă, mai ales acolo unde ştiţi că popa are dumnezei şi prin PSD, nu numai în cer. Filmaţi toate porcăriile şi faceţi imaginile publice cât mai repede cu putinţă. Cu cât mai de dimineaţă, cu atât mai bine; asta îi va descuraja şi pe alţi nelegiuiţi porniţi să vicieze procesul de votare. Arătaţi ce poate gaşca voastră!

Mai puteţi încerca să vorbiţi şi cu familiile voastre. În fond, de votul lor depinde viitorul vostru. Vor să vă aibă lângă ei, sau vor să îngroşaţi şi voi, în curând, rândurile celor plecaţi în Italia, Spania etc.? Se miră că nu mai sunt doctori în ţară, mai ales în judeţele cu IQ roşu. Păi, dacă de fiecare dată grosul populaţiei a votat altfel decât doctorii, s-or fi săturat şi oamenii aceia. Am rămas doar cu o mână de entuziaşti cu curaj nebun, cu cei prea în vârstă ca să mai emigreze, sau cu cei din categoria care îţi amputează piciorul sănătos (a, îl mai avem şi pe doctorul Ponta, cel care şi-a copiat lucrarea de doctorat de la alţii). La fel s-a întâmplat şi cu meseriaşii buni, cu profesorii buni, cu inginerii buni şi aşa mai departe; majoritatea a luat calea pribegiei, adăugându-se celor sătui de mizeria din ţară.

Trebuie să fii orb ca să dai toată puterea pe mâna unui partid plin de putreziciuni, ca PSD. Să zicem chiar că Ponta ar fi mai bun decât Iohannis, dar tot nu ar fi prudent să le dăm toate frâiele PSD-iştilor. Un pic de control nu strică niciodată, cu Iohannis preşedinte nici ACL-ul nu poate face chiar tot ce vrea, dar nici PSD-ul. Pe când, cu Ponta preşedinte, cum credeţi că ar fi? Ce naiba e aşa de greu de priceput?

Unele sondaje libidinoase dau un scor de 54-46. Ştiu să citesc porcării din astea, şi la Geoană dădeau 53-47. Scorul real în acest moment e undeva pe la 52-48, poate puţin mai strâns. Cu o mobilizare exemplara a generaţiei Facebook îi putem bate. Rectific, îi puteţi bate. E momentul vostru, un moment care poate ajunge în cărţile de istorie, nu mă joc cu vorbele aici. Nu vă bateţi joc de el; astfel de momente nu se ivesc prea des.

La taste, copii, înroşiţi-le! La vot duminică, cât mai de dimineaţă, şi ochii pe ei tot restul zilei ca pe butelie! Victoria va fi a voastră şi se va povesti multă vreme despre cum găştile voastre de rebeli cu şapcă întoarsă au bătut regimentele de lighioane cu costum strâns unite în jurul unui tocilar obraznic. Vă doresc baterii încărcate, voie bună şi izbândă!

Cu drag, Tata

 

PS: Articolul este publicat pe Facebook de fiica autorului, Cătălina Latiș.